KOCAELİ İTFAİYESİ LODOS KAYNAKLI 189 VAKAYA MÜDAHALE ETTİ

KOCAELİ İTFAİYESİ LODOS KAYNAKLI 189 VAKAYA MÜDAHALE ETTİ

Kocaeli de hafta sonu etkili olan kuvvetli lodos, hayatı olumsuz etkiledi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nde etkili olan lodos nedeniyle hafta sonu izinleri kaldırıldı. İtfaiye ekipleri Kocaeli genelinde lodostan kaynaklanan 189 vakaya müdahale etti. Kocaeli’nde etkisini sürdüren kuvvetli lodos nedeniyle kentte çok sayıda binanın çatısı uçtu, ağaçlar devrildi, balıkçı tekneleri battı.
Şehrin çeşitli bölgelerinden gelen ihbarlara itfaiye ve belediye ekipleri müdahale etti. İzmit ilçesinde bulunan Kocaeli Adliyesi’ne ait çatı, lodosun etkisiyle Sanayi Caddesi’ne düştü. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen belediye ekipleri, yola düşen çatı parçalarını temizledi.
İzmit’te 16, Gebze’de 3, Gölcük’te 7, Başiskele ve Derince’de 2, Kartepe’de de 1 ağaç devrilmesi olayına müdahale edildi. Çatı uçmasında ise sadece İzmit’te 47, Gebze’de 24 vaka gerçekleşti. Gölcük, Körfez, Başiskele, Kartepe, Derince ve Kandıra’da toplam 41 çatı uçması olayına da itfaiye müdahale etti. İtfaiye ayrıca 8 elektrik trafo yangınına 23 de diğer muhtelif yangınlarda olay yerine koşarken 15 de tabela indirme ve sinyalizasyon olayına müdahale gerçekleştirildi.