Kocasinan Belediyesi Yeni Çöp Toplama Sistemini Tanıttı

Kocasinan Belediyesi Yeni Çöp Toplama Sistemini Tanıttı

Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, daha temiz Kocasinan sunabilmek için çöp toplama sisteminde düzenlemeler yaptıklarını söyledi.
Yerel seçimleri sonrasında Kocasinan Belediyesi sınırlarının daha da genişlediğini ve nüfusunun da arttığını söyleyen Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, daha verimli ve etkin temizlik için çöp toplama sisteminde yeni düzenlemeler yaptıklarını söyledi. Çelik, “Kayseri’mizin ‘Temiz Şehir’ imajını daha ileri noktalara taşımak, insanların hayatını kolaylaştıracak daha pratik çözümler getirmek amacıyla en iyi çöp toplama zaman ve yöntemlerini araştırdık. Buna göre çöp toplama sisteminde yeni bir düzenleme yaptık. Yeni Çöp Toplama Sistemi’yle trafiğin aksaması, erken çıkarılan çöplerin çevreye dağılması, sokakta beklemesi, çevre, koku ve görüntü kirliliği oluşması da başlangıçta önlenmiş olacak" dedi. Yeni Çöp Toplama Sistemi ve getirdiği değişiklerle ilgili olarak vatandaşların bilgilendirilmesi amacıyla bir ekip oluşturduklarını vurgulayan Çelik, “Bu konuda vatandaşlarımızı bilgilendirmek amacıyla onlara bir broşür hazırladık, ilgili bölgelerde kapı kapı dolaşarak dağıtıyoruz. Vatandaşlarımızla el ele daha temiz bir Kocasinan sunacağız” şeklinde konuştu.
Yeni Çöp Toplama Sistemi’ne göre 14 Eylül 2014 Pazar gününden itibaren; Ziya Gökalp, Serçeönü, Mimar Sinan, Fevzi Çakmak, Erciyes Evler, Beyazşehir, Kocasinan, Barbaros, Erkilet Cami Kebir mahallelerinin tamamıyla Turgut Reis ve Fatih mahallesinin bir kısmında çöpler gece saat 23.00 ile sabah 07.00 arasında toplanacak. Akşam saat 22.30’dan önce ise dışarı çöp çıkarılamayacak.