Koç'ların TÜSİAD adayı belli oldu

Koç'ların TÜSİAD adayı belli oldu

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer’in 22 Ocak’ta yapılacak genel kurulda görevinden ayrılacak olması ile boşalacak koltuk üzerinden bir takım isimler teleafuz edilirken Habertürk'ten Serpil Yılmaz görüştüğü bir TÜSİAD üyesinden KOÇ ailesinin gönlünde yatan ve bu zamana kadar getirilen isimler arasında yer almayan bir ismi gündeme getirdi.

Yılmaz'ın ilgili yazısı şöyle;

Görüştüğüm bir TÜSİAD üyesi, yeni başkan seçimi ile ilgili gelişmeleri “Business as usual” olarak tanımlıyor. Türkçesi: “TÜSİAD doğal akışı içinde ilerliyor.” Ancak şimdi yazacaklarım, “doğal akışın” arka planını anlamamızı sağlayacak. İsim vermeyeceğim. Konuya, TÜSİAD ile hükümet arasındaki gerginlikten girdim; söylediği sözlerden hiçbir endişe duymayacağım “kaynağım” mevzuyu en üst perdeden açtı; baba ve ağabeyin gönlünde yatan aslanı açıkladı:

“Rahmi Koç ve Mustafa Koç, Ali Koç’a TÜSİAD Başkanı olması için çok ısrar etti, ama o kabul etmiyor.”

Haluk Dinçer’in ayrılacağını açıklamasından sonra mı bu konuşma oldu?

(Muharrem Yılmaz’ın başkan seçildiği genel kurulda (2013) Ali Koç’un gelecekte TÜSİAD yönetim kurulu başkanı olabileceği yönünde yapılan yorumları hatırladım.)

“Evet... Ali Koç, Koç Holding’te önemli sorumluluklar aldı. İşlerine ağırlık vermek istiyor. O da haklı, daha genç...”



Ali Koç sert çıkışları ile de bilinir, bu riskli bir durum olmaz mıydı?

“O eskidendi. Bayilerle çok iyi diyalog kuruyor. Halk da çok seviyor. Fenerbahçe yöneticisi olduğu dönemde, bu ilgi arttı. Ne düşünüyorsa onu söylüyor, samimiyet önemli.”