Koç'tan Kürt petrolü uyarısı

Koç'tan Kürt petrolü uyarısı

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Irak’ta yatırım ve ticaret için hükümetle Irak merkezi yönetimi arasındaki anlaşmayı bekleyeceklerini belirtti. Koç, Irak’ın 2004 Körfez krizi şartlarına döndüğünü söyledi.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Barcelona takımıyla imzaladıkları sponsorluk sözleşmesinden sonra ekonomi müdürleriyle bir araya gelerek sohbet etti.

Güncel konulara girmek istemeyen Koç, daha çok Beko’nun küresel hamleleri ve holdingin bazı konulardaki yaklaşımlarını anlattı.

"İŞBİRLİĞİ GENİŞLEYEBİLİR"

“Beko global bir marka olduğu için böyle bir işbirliği toplantısına katılır mısın diye sordular, memnuniyetle katılırım dedim” diyerek söze başlayan Koç, iki tarafın da memnun kalması halinde Barcelona ile sponsorluğun diğer branşları da kapsayacak şekilde genişleyebileceğini söyledi.

'MACERAYA GİRMEYİZ'

Beko dışında Koç’un gündeminde öncelikle Irak vardı. Şu anda Irak’ı ikiye, üçe hatta dörde ayırarak incelemek gerektiğini söyleyen Koç, gelinen durumu 2004 Körfez krizine benzetiyor. Irak’ta güney, orta, Kuzey Irak ve IŞİD bölgeleri olarak bakmak gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

"POLİTİKALAR ÖNEMLİ"

“Orada tabii hükümetimizin izleyeceği politika ve Irak’la yapacağı anlaşmalardan sonra pozisyon almamız mümkün olabilir. Petrol konusunda ciddi alım yaptığımız için, kuzey ile iki tarafın da mutabık olmayacağı herhangi bir maceraya girmemiz doğru olmaz. Hükümetin belirleyici politikalar çerçevesinde; burada kuzeyin de merkez yönetimle bir anlaşma yapması lazım. Ondan sonra tabii ki çok ciddi şekilde ele alacağımız bir konu. Bizim kuzeyde yatırımlarımız var. Irak’ta 2004 Körfez krizi gibi bir durum oluştu.”

"OTOYOL DEFTERİ KAPANDI"

Daha önce iptal edilen Kuzey Marmara otoyol ihalesine ilişkin sorulara da cevap veren Koç,“Otoyol defteri bizim için kapandı.3. köprünün devamı ve otoyol ile ilgilenmiyoruz. İhale iptalinden sonra kapattık" ifadesini kullandı.

Koç Holding’in, Maret ve Harranova Besi’yi satmasından sonra başlayan ‘KOÇ gıdadan çıkıyor mu’ tartışmasına da cevap veren Koç, “Gıdadan çıkmıyoruz. Bu satışları Tat’ın bünyesini finansal olarak daha da kuvvetlendirmek için yaptık" dedi.

TAT SÜTTE BÜYÜYOR

Tat Gıda, Moova Gıda hisselerinin tamamını toplam 32,3 milyon lira bedelle almak için pay alım sözleşmesi imzaladığını duyurdu. Açıklamada bu satın almayla şirketin peynir kategorisinin güçlendirilmesinin amaçlandığı belirtildi.

‘PATRONLAR EN İYİ CEO'YU SEÇECEK'

Toplantıda Koç Holding’de bir süredir konuşulan CEO değişikliği de gündeme geldi. Mustafa Koç, “Burası yeri değil, zamanı gelince haberiniz olacak” derken, mevcut CEO Turgay Durak, esprili bir ifadeyle “Patronların en iyisini seçeceğinden emin olabilirsiniz” dedi.

SPOR BEKO’YA YAKIŞIYOR

Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, Beko’nun son 5 yıldır Avrupa’da pazar payını en fazla artıran marka olduğunu vurguladı. Çakıroğlu, şunları söyledi: “Beko hem Avrupa'da güçlenecek hem hiç olmadığı pazarlara girecek. Barça gibi çok iyi yönetilen bir global marka ile birliktelik bu hedefe katkı sağlayacak. Spor Beko’ya çok yakışıyor."

Kaynak: Bugün