Kök, “genel Başkanımızın Dimdik Arkasındayız”

Kök, “genel Başkanımızın Dimdik Arkasındayız”

CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, Türkiye Cumhuriyeti’nin 12’nci Cumhurbaşkanının halk oyuyla 10 Ağustos’ta seçildiğini ve demokrasinin önemli bir sınav verdiğini belirtti.
CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök yaptığı yazılı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından adayın açıklandığı andan itibaren çalışmalara başlandığını bildirerek, “Önceliğimiz parti tabanımıza adayımızı tanıtmak, aday tercihinin hangi şartlarda gerçekleştiğini, ülkemizin geçmekte olduğu darboğazı partililerimizle paylaşarak çalışmalara hızla start verildi. Demokrasinin güzelliklerinin de bu seçimde samimiyetle Türk halkına gösterme gayretiyle başta MHP başta olmak üzere çatı adayına destek olan tüm siyasi partilerin il örgütleriyle uyum içerisinde çalışılmıştır. Antalya’nın her karış toprağındaki seçmen kavga değil, çatışma değil, sevgi, saygı, birlik ve dirlik için Prof.Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu demiştir. Cumhuriyetin bayrağını Antalya’ya dikmiştir. Bu inancı bizimle taşıyan her kademede partililerimize şükran duyuyoruz” ifadelerine yer verdi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, parti içi ve dışındaki gelmesi muhtemel tüm eleştirileri göğüsleyerek, siyasi ikbal yerine Türkiye Cumhuriyeti’nin ikbali için, Cumhuriyet tarihinde ilk kez büyük bir uzlaşıya liderlik ettiği, risk alarak tam bir devlet adamlığı örneği sergilediğini belirten Kök açıklamasında şunları kaydetti:
”Türk siyasi tarihine örnek teşkil edebilecek, toplumun her kesimini kucaklayan milli bir mutabakata liderlik ederek tarihi bir başarının altına imza atmıştır. Kılıçdaroğlu, farklılıkları bir ayrılık unsuru olarak değil, zenginlik olarak kabul ettiği için, uzlaşı kültürünün hakim kılınması adına değerli katkılarından dolayı gelecek nesillerce de takdirle anılacaktır. Biz Antalya örgütü olarak Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde Türkiye Cumhuriyeti’nin daha çağdaş bir ülke olacağına, daha özgürlükçü bir ülke olacağına, demokratik, laik, adalet ve hukukun hakim olduğu bir ülkeyi yeniden inşaa edeceğine olan inancımızla, güvenimiz ve desteğimizle yolumuza devam edeceğiz. Dün olduğu gibi bugün de Genel Başkanımızın dimdik arkasındayız.”