Kolej Vakfı’ndan Velileri Bilgilendirme Toplantısı

Kolej Vakfı’ndan Velileri Bilgilendirme Toplantısı

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrenci velilerine söyleşi yapan Uzman Psikiyatrist Gözde Ciğerli Özkarakoyuncu, mutlu ailelerde yetişen çocukların gelecekte mutlu insanlar olmayı başardığını ifade ederek “Mutlu çocuklar yetiştirmek istiyorsak mutlu, huzurlu ve sevgi dolu aile ortamı oluşturmamız gerektiğinin bilincinde olmamız gerekmektedir” dedi.
Eğitim alanındaki ilkleri ve başarıları yanında toplumsal eğitiminde öncülüğünü sürdüren Gaziantep Kolej Vakfı çocuk yetiştirmeyle ilgili yılın değişik dönemlerde düzenlediği veli bilgilendirme söyleşilerini sürdürüyor. Uzman Psikiyatrist Gözde Ciğerli Karakoyuncu GKV Özel Okullarında katıldığı söyleşisinde anne babalarla sohbet ederek mutlu bireylerin yetişmesinde ailenin önemine dikkat çekti. Mutlu çocukların başarı yolunda da istenilen noktaya geldiğine dikkat çeken Karakoyuncu, “Anaokulundan ilkokula geçerken öncelikle çocuklarımızın yaşına göre fiziksel, zihinsel, ruhsal ve duygusal olarak neler yapıp neler yapamayacaklarını, becerilerinin ne seviyede olması gerektiğini bilmemiz gerekir. Bununla beraber çocukların gözünden ilkokulun ne anlama geldiğini, ilkokul dönemi ile ilgili ne hissettiğini, ne yaşadığını anlayabilmek önemlidir. Aynı zamanda ebeveynlerin kendi kaygılarının ve çocuklarına gereğinden fazla yük bindirmemeleri gerektiğinin farkında olmaları gerekir. En önemlisi de çocukların mutluluğunun yolunun ebeveynlerin mutlu olmalarından geçtiğini bilmektir. Mutlu çocuklar yetiştirmek istiyorsak mutlu, huzurlu ve sevgi dolu aile ortamı oluşturmamız gerektiğinin bilincinde olmamız gerekmektedir” dedi.
Söyleşinin ardından GKV Özel İlkokulu Müdürü Hüseyin Emre, Uzman Psikiyatrist Gözde Ciğerli Karakoyuncu’ya teşekkür ederek günün anısına bir şilt verdi.