Kolombiya ile Türkiye arasında dostluk köprüsü

Kolombiya ile Türkiye  arasında dostluk köprüsü

Şahinkaya Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Şahinkaya’nın ev sahipliğinde Academy 1418 Kampüsü’nde gerçekleşen programa Kolombiya Büyükelçi Vekili Milena Gomez Kopp onur konuğu olarak katıldı. Kolombiya’dan gelen Incolballet Dans Okulu öğrencilerinin de yer aldığı dostluk programı resepsiyon ile başladı.

Resepsiyonun ardından, Bursa Vali Yardımcısı Ergun Güngör, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ve Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu’nun da katıldığı programda konuşma yapan Büyükelçi Vekili Milena Gomez Kopp, Türkiye ve Kolombiya arasındaki güçlü ilişkileri, sanatla kutlamanın çok anlamlı olduğunu ifade etti.

İlişkilerin gelişmesine Şahinkaya Eğitim Kurumları’nın da çok büyük katkı koyduğunu belirten Gomez Kopp, böyle bir geceye katılmaktan dolayı mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Kolombiyalı grafik tasarımcısı Valentina Garcia ile Sanat Direktörü Miray Orduseven’in sunuculuğunu üstlendiği programda konuşan Vali Yardımcısı Ergun Güngör, Kolombiya ile ülkemiz arasındaki diplomatik ilişkilerde her iki tarafın da çok önemli adımlar attığını dile getirdi. Mazbatasını almasının ardından ilk programına katılan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ise Bursa’da böyle bir organizasyonla, Kolombiya ile sevgi ve dostluk köprüsü kurulmasından dolayı gurur duyduklarını ifade etti.

INCOLBALLET’TEN MUHTEŞEM GÖSTERİ

Konuşmaların ardından Kolombiya’dan gelen Incolballet Dans Okulu öğrencileri, muhteşem bir performans sergileyerek, rengarenk kostümleri ve danslarıyla izleyenleri kendine hayran bıraktı. Ardından Şahinkaya Sultanları, zeybek, roman ve Artvin yöresi performansı sergileyerek, gösterileriyle büyük beğeni topladı.

Programın finalinde Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem Incolballet Dans Okulu’na, Vali Yardımcısı Ergun Güngör de Kolombiya Büyükelçi Vekili Milena Gomez Kopp’a teşekkür plaketlerini takdim etti.

KOLOMBİYALI ÖĞRENCİLERLE ŞEHİR TURU

Milena Gomez Kopp ile Oğuzhan Şahinkaya, Incolballet Dans Okulu ile birlikte program öncesi Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Yıldız’ı makamında ziyaret ederek, Kolombiya Büyükelçiliği ile yapılan ve önümüzdeki dönemlerde planlanan çalışmalardan bahsettiler. Ziyaretin ardından keyifli bir şehir turu yapan Incolballet Dans Okulu öğrencileri, Ulu Camii, Kozahan ve Kapalıçarşı’yı yakından görme ve yeni bir kültürü tanıma fırsatı buldu.