Kolombiya - Japonya maçın golleri (TIKLA İZLE)

Kolombiya - Japonya maçın golleri (TIKLA İZLE)

Son maçlar öncesi C Grubu'ndan çıkmayı garantilemiş olan Kolombiya, ikinci tur için mucize bekleyen Japonya ile karşı karşıya geldi.

Kazanmak zorunda olan Japonlar, ilk dakikadan risk alınca bunun cezası ağır oldu. 16. dakikada Adrian Ramos'un düşürülmesiyle kazanılan penaltıda, Kolombiya adına topun başına Juan Cuadrado geçti. Cuadrado'nun sert vuruşu ağlarla buluştu ve Kolombiya 1-0 öne geçti.

Japonya, hücum futboluna bu golden sonra da devam etti. 26'da Shinji Kagawa'nın sert şutunu son anda kaleci Ospina kurtardı. Ancak Japonlar devre sonunda beraberliğe ulaştı.

Orta sahanın sağında topla buluşan Keisuke Honda, topla birlikte ilerledikten sonra ceza sahası içine ortasını yaptı. Penaltı noktası civarında Shinji Okazaki'nin yaptığı etkili kafa vuruşu, kaleci David Ospina'nın müdahalesine rağmen ağlarla buluştu ve soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle gidildi.

İkinci yarıya hızlı giren Kolombiya takımı, 55. dakikada bir kez daha öne geçmeyi başardı. James Rodriguez, Japonya ceza sahasına girip Jackson Martinez'e bıraktı. Martinez de topu kontrol ettikten sonra sol ayağıyla yaptığı güzel vuruşla takımını 2-1 öne geçirdi.

Bu golden sonra Japonya tamamen oyun disiplininden koptu. Ve dakikalar 82'yi gösterdiğinde bir kez daha James Rodriguez Japonya ceza sahasına hareketlendi. Onun pasında topla buluşan Jackson Martinez, yine düzgün bir plaseyle skoru 3-1'e getirdi.

85. dakikada ise Dünya Kupası'nda tarihe geçen bir an yaşandı... Kolombiya'da David Ospina yerini Faryd Mondragon'a bıraktı. Böylece Faryd Mondragon oyuna dahil olarak Dünya Kupaları'nda forma giyen en yaşlı oyuncu oldu.

Karşılaşmanın skorunu ise ikinci yarıda oyuna girdikten sonra harikalar yaratan James Rodriguez belirledi. Duraklama anlarında Japonya ceza sahasına soldan giren Rodriguez, şık çalımlarla rakiplerini geçti ve harika bir vuruşla kalecinin üzerinden topu ağlarla buluşturarak, durumu 4-1 yaptı.

Sahadan 4-1'lik galibiyetle ayrılan Kolombiya, C Grubu'nu 9 puanla lider tamamladı ve ikinci turda Uruguay'ın rakbibi oldu. Japonlar ise evlerine döndüler...



KOLOMBİYA - JAPONYA MAÇIN GOLLERİ / İZLE

YUNANİSTAN - FİLDİŞİ SAHİLİ MAÇIN GOLLERİ / İZLE

KOSTA RİKA - İNGİLTERE MAÇIN ÖZETİ / İZLE

URUGUAY - İTALYA MAÇIN GOLLERİ / İZLE