Koltuk Fabrikası Alevlere Teslim

Koltuk Fabrikası Alevlere Teslim

Bursa’nın İnegöl ilçesinde bir koltuk ve çekyat fabrikası alev alev yandı. Fabrikada mahsur kalan işçiler itfaiye tarafından kurtarılırken, 8 kişi yaralandı. Patlamaların olduğu ve fabrikanın duvarlarının yıkıldığı yangında 7 milyon liralık zarar oluştu.
Yeniceköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Yakup Türkoğlu’na ait Paro Mobilya’ya ait koltuk ve çekyat fabrikasının sünger deposunda henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Yangını fark eden işçiler kendilerini fabrikadan zor dışarı attı. Yangını fark etmeyen diğer bölümlerdeki 8 işçi ise içerde mahsur kaldı. Alevler, fabrika kısa sürede fabrikayı sararken, itfaiye ekipleri, mahsur kalanları kurtarmak için oksijen tüpü takarak içeri girdi. İtfaiye ekipleri, mahsur dumandan zehirlenen 8 kişiyi dışarı çıkardı. 112 ambulansları ve UMKE ekipleri, olay yerine kısa sürede intikal etti. Dumandan etkilenen Cemal Erdem, Ferhat Koç, Savaş Kılıç, Hüseyin Düztepe, Harun Tekin, Mehmet Demir, Sezgin Yumuşak ve Saime Demir adlı işçiler İnegöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
İnegöl Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi itfaiyeleri ile Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri yangına dört bir yandan müdahale etti. Fabrika içerisinde bulunan kimyasal maddeler ve oksijen tüpleri patlarken, duvarlar yıkıldı. Fabrika sahibi Yakup Türkoğlu ise önemli evraklarının bulunduğu bürosuna ulaşmak istedi. Israr üzerine oksijen tüpü takan fabrika sahibi, itfaiye ekiplerinin yardımıyla bürosuna girerek, özel ve değerli eşyalarını alıp dışarı çıktı. Yangının büyüdüğünü gören işçilerden bazıları göz yaşlarına boğuldu.
7 MİLYON YANDI
12 bin metrekare alana sahip iki katlı mobilya fabrikasının içinde bulunan malzemeler yanarken, zararın 7 milyon olduğu bildirildi. Bu arada jandarma ekipleri, vatandaşların güvenliğini sağlamak için büyük çaba harcadı. Söndürme çalışmalarına iş makineleri de katıldı. İtfaiye ekiplerinin yangını daha kısa sürede söndürmesi için iş makineleri fabrika duvarlarından bazılarını yıktı. Kimyasal maddeler sebebiyle kontrol altına alınamayan yangını söndürme çalışmaları yaklaşık 5 saat sürdü. Akşam saatlerinde kontrol altına alınan yangında fabrikanın tamamı yandı.