Komek İstihdama Katkı Sağlıyor

Komek İstihdama Katkı Sağlıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK), İŞ-KUR ve KOSGEB işbirliğinde hayata geçirdiği projelerle istihdama katkı sağlıyor.
KOMEK işsizliğe çözüm olacak iki yeni projeye daha imza attı. İŞKUR ile yaptığı işbirliği sonucunda açtığı halı ve kilim dokuma kursları büyük ilgi gören KOMEK, KOSGEB ile ortak açacağı Uygulamalı Girişimcilik Kursu’nun başvurularını almaya başladı.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’nın geçmişinde halı ve kilim dokumacılığının büyük önemi olduğunu belirterek, düzenledikleri kurslarla bu önemli geleneği yaşatmayı ve geleceğe taşımayı planladıklarını dile getirdi.
İŞKUR işbirliğinde düzenlenen kursa katılanların hem yeni biri meslek sahibi olduklarını, hem de ailelerini geçindirdiklerini kaydeden Başkan Akyürek, KOSGEB işbirliği ile başvurularını almaya başladıkları Uygulamalı Girişimcilik Kursu’nun ise iş kurmak isteyenler için büyük bir fırsat olduğunu ifade etti.
HALI VE KİLİM DOKUMA KURSLARI
KOMEK tarafından yoğun taleple açılan Yöresel Kilim Dokumacılığı Kursu, KOMEK Ertuğrul Gazi Kurs Merkezi’nde derslere başlarken; Sille Kent Atölyesi ve Sızma Mahallesi eski belediye binasında açılacak halı dokuma kurslarının başvuruları 17 Aralık’a kadar alınmaya devam edecek. Kursiyerlerin İŞKUR tarafından sağlık sigortalarının yapılarak günlük 20 lira harçlık alacağı kurslarda öğrenciler ürün satışından da pay alacak.
KOMEK GİRİŞİMCİ YETİŞTİRECEK
KOMEK, KOSGEB ile birlikte ilk kez açacağı ve ücretsiz olacak Uygulamalı Girişimcilik Kursu’nda ise girişimci yetiştirilecek. Başvuruları 19 - 30 Ocak tarihleri arasında alınacak kurs için mülakatı geçen adaylar, 6 Şubat - 29 Mayıs 2015 tarihlerinde uygulamalı girişimcilik eğitimi alacak. Kurslarda kendi işini kurmayı düşünen ve ilk defa iş kuracak girişimciler desteklenecek. 70 saatlik eğitimler sonrasında iş kurmak isteyenlere KOSGEB 30 bin lirası hibe, 70 bin lirası geri ödemeli olmak üzere toplam 100 bin lira destek verecek. Kurslarla ilgili ayrıntılı bilgi www.komek.org.tr adresinden alınabiliyor.