Komiser kazayla meslektaşını vurdu

Komiser kazayla meslektaşını vurdu

Ankara Emniyeti’nde eğitim kazası yaşandı. Koruma Şube Müdürlüğü’nde eğitim için görevlendirilen komiser S.K., VIP koruma eğitimi vermek için koruma polislerini bir salona topladı.

Cumhurbaşkanı, başbakan ve bakanların korunmasına yönelik verilen eğitim sırasında komiser S.K., önce silahını emniyete alarak tetiğe bastı. İki sefer tetiğe basan S.K. üçüncü kez tetiğe bastığında silah ateşledi. Polis memuru K.D. silahtan çıkan kurşunla vuruldu.

YARALI POLİS HASTANEDE


Ankara Emniyeti’ne hemen ambulans çağrıldı. Gazi Hastanesi’ne kaldırılan yaralı polis ameliyata alındı. Kurşun çekirdeğinin K.D.’nin kalbinin hemen üst kısmından vücuduna girdiği ve kürek kemiğini parçaladığı belirtildi. Polis memuru K.D.’nin durumu ciddiyetini koruyor.

Kaza, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirildi. Başsavcılık soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında eğitim veren komiser S.K.’nın ifadesi alındı. S.K. serbest bırakıldı. Olayla ilgili Koruma Şube Müdürlüğü’nde eğitim alan diğer polislerin de ifadelerine başvurulacak.

HUSUMET YOK
Emniyet kaynakları silahı ateşleyen komiser ve vurulan polis memurunun yakın arkadaş olduğunu belirtti. Polislerin aralarında hiçbir husumetin olmadığı belirtildi.