Komisyondan Mahalleliyi Rahatlatan Karar

Komisyondan Mahalleliyi Rahatlatan Karar

Peker Mahallesi’nin isminin Dervişali olarak değiştirilmesi yönündeki talep Şehzadeler Belediyesi İdari Komisyon tarafından değerlendirilerek, karara bağlandı. Komisyon üyeleri, mahallenin isminin değiştirilmemesi yönünde karar verdi. Ocak ayı meclisinde görüşülecek taleple ilgili son kararı meclis üyeleri verecek.
Peker Mahallesi’nin isminin Dervişali olarak değiştirilmesi yönündeki talep Aralık ayı meclisinde gündeme gelmiş; meclis üyelerinin oybirliğiyle İdari Komisyona havale edilmişti. Komisyon, meclis sonrası gelen değiştirilmemesi yönündeki dilekçeleri de değerlendirerek, konuyla ilgili nihai kararı verdi. Mahalle sakinleriyle yapılan görüşmeler sonucunda mahallenin isminin değiştirilmemesine oybirliğiyle karar verildi. Ali Özyiğit başkanlığındaki komisyonda AK Partili Meclis Üyeleri Asiye Zurnacı, Mehmet Emin Çipiloğlu, MHP’li Meclis Üyeleri Emre Akgül, Kaan Sert ve CHP Meclis Üyesi Yenal Yıldırım yer aldı.
“HALKA RAĞMEN HİZMET OLMAYACAK”
Konuyla ilgili açıklama yapan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Peker mahalle muhtarımız ve bazı mahalle sakinlerimizin mahallenin isminin Dervişali olarak değiştirilmesi talebinde bulunmuştu. Biz de bu talebi Aralık ayı meclis gündemimize aldık. Konuyla ilgili gündem maddesi Ocak ayı meclisinde görüşülmek üzere İdari Komisyona havale edildi. Bu süre zarfında bazı mahalle sakinleri de dilekçeyle belediyemize başvurarak, mahallenin isminin değiştirilmemesini talep etti. Komisyon üyelerimiz talepte bulunanlarla tek tek görüşme yaptı. Sonuç olarak mahallenin isminin değiştirilmemesine karar verildi. Komisyon üyelerinin oybirliğiyle aldığı karar Ocak ayı meclisimizde gündeme gelecek. Kararın meclis üyelerimiz tarafından da kabul edileceğini öngörüyoruz. Şehzadeler ilçesinde halka rağmen hizmet olmayacağını herkesin bilmesini istiyorum. Bu olay bize, halkla iç içe olduğumuzu gösterdi. Komisyon üyelerimize çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.