Kömür İşletmeleri Raporu Müsiad Genel Başkanı Nail Olpak’a Sunuldu

Kömür İşletmeleri Raporu Müsiad Genel Başkanı Nail Olpak’a Sunuldu

MÜSİAD Zonguldak Şubesi Başkanı Salih Yılmaz, Zonguldak özel sektör yeraltı işletmelerinin yetkilileriyle görüşerek en temel sorunları ve belirtilen çözüm önerilerini içeren raporu, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak’a teslim etti.
MÜSİAD Zonguldak Şubesi, Zonguldak’ta Torba Yasa ile birlikte üretimin durdurulup işçilerin çıkarılması sürecinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle Zonguldak ekonomisi etkilenince, özel sektör yeraltı işletmelerinin yetkilileriyle görüşerek bir rapor hazırladı.
Kömür işletmecileriyle yapılan görüşmelerde sorunun 3 ana maddede değerlendirilip aşılabileceği ortaya çıktı. Hazırlanan raporda, “Rödevans yönetimi yerine ruhsatlandırma, SSK ve KDV’de iyileştirme ve TTK’nın kömürü alması” konuları ele alınarak ayrıntılar detaylı açıklandı.
MÜSİAD Zonguldak Şube Başkanı Salih Yılmaz, hazırlanan raporu yetkili Bakanlarla görüşüp destek vermesi için MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak’a teslim ederek süreç hakkında bilgi verdi. Başkan Salih Yılmaz, konuyla ilgili sorunların Enerji Bakanı Taner Yıldız’a iletildiğini, düzenleme yapılacağına dair söz verildiğini belirtti. Konunun Zonguldak ekonomisi açısından büyük önem taşıması nedeniyle MÜSİAD Genel Merkezi aracılığıyla da gerekli girişimlerde bulunulmasını istediklerini ifade eden MÜSİAD Zonguldak Şube Başkanı Salih Yılmaz, “Tüm bunların değerlendirmesinde Türkiye‘de ve dünyada emsali olmayan Rödovans işletmeciliğinin tekrar gözden geçirilerek konu ile ilgili yapılacak yeni yasal düzenlemelerden sonra işçiyi ve işvereni aynı anda memnun edebilecek ortak bir çözüm noktasına ulaşılabileceği görüş ve kanaatindeyiz” dedi.