Konak Belediye Atölyesi Fabrika Gibi Çalişiyor

Konak Belediye Atölyesi Fabrika Gibi Çalişiyor

Konak Belediyesi kendi atölyelerinde ürettiği kent mobilyaları, spor ve çocuk oyun gruplarıyla hem modern parklar yaratıyor, hem de belediye bütçesinden yüzde 70’lere varan tasarruf sağlıyor.
Kamu kaynaklarını idareli kullanarak belediye bütçesini koruyan Konak Belediyesi, ilçedeki park ve yeşil alanları kendi atölyelerinde ürettiği spor aletleri, çocuk oyun grupları ve kent mobilyalarıyla döşüyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı Kadifekale’deki atölyede imal edilen ürünler, ilçenin farklı bölgelerindeki parkları süslüyor. Kauçuk zemin parkesinden oturma banklarına, çocuk oyun gruplarından spor aletlerine kadar park ve yeşil alanlarda kullanılan malzemelerin üretildiği atölyeler adeta bir fabrika gibi çalışıyor. Üretimin ilk aşamasından montajına kadar geçen tüm süreç görevli personel tarafından titizlikle yürütülüyor. Atölyelerdeki kaliteli ve ucuz üretimler sayesinde dışarıdan satın almalar da azalınca, yüzde 70’lere varan tasarruf sağlandı.
HEM UCUZ, HEM KALİTELİ
Adeta bir sanayi tesisi gibi çalışan atölyelerde altı aylık süreçte bin 500 metrekare kauçuk zemin üretimi yapıldı. Çocuk oyun ve spor alanlarında kullanılan kauçuk zemin sayesinde parklar çocuklar için daha güvenli hale getirildi. Park ve yeşil alanlarda 150 adet yeni oturma bankı yerini alırken, içinde birçok farklı spor aletini bulunduran 35 spor gurubu oluşturuldu. Rengarenk tasarımlarıyla çocukların keyifle oynayacağı oyun grupları da yine Konak Belediyesi’nin kendi atölyesinde üretildi. Maliyeti piyasadakilerden çok daha ucuz olan ancak dayanıklılık ve güvenliğiyle ön plana çıkan 17 tahterevalli ile 14 çocuk oyun grubu ilçenin farklı bölgelerindeki parklara yerleştirildi.
DÜZENLİ BAKIM YAPILIYOR
Üretimi yapılan kent mobilyaları, spor ve çocuk oyun gruplarının bakımı da yine düzenli olarak belediye ekiplerince yapılıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı acil müdahale ekipleri sık sık kontrollere çıkarak denetimler yapıyor. Onarıma ihtiyacı olanlara anında müdahale edilirken, zarar görmüş, yıpranmış veya detaylı tamir gerekenler ise atölyelere götürülerek bakımı yapılıyor.