Konak’ın Giysi Bankası Muhtaçların Yanında

Konak’ın Giysi Bankası Muhtaçların Yanında

Konak Belediyesi’nin maddi durumu yetersiz vatandaşlara yardım amacıyla açtığı Giysi Bankası’na başvuranlar her türlü giysi ve ayakkabı ihtiyacını ücret ödemeden gideriyor.
Konak Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi vatandaşlara hizmet için kurduğu Giysi Bankası, yeni adresinde yardımlarına devam ediyor. İZSU Vezneleri olarak da bilinen Şehit Fethi Bey Caddesi No: 2 adresindeki yeni binasında faaliyetini sürdüren merkeze gelen vatandaşlar, tepeden tırnağa her türlü kıyafeti ücretsiz alabiliyor.
MAĞAZAYI ARATMIYOR
Ayakkabıdan çantaya, gelinlikten sünnet kıyafetine, eşofman takımından okul üniformasına kadar her türlü giysi ihtiyacının karşılandığı Giysi Bankası adeta bir mağaza özeniyle çalışıyor. Bağışlarla toplanmış giysiler, önce kontrolden geçiriliyor ve giyebileceğine kanaat getirildikten sonra askı ve raflarda sergileniyor. Kıyafetler ihtiyaç sahiplerine herhangi bir belge istemeksizin, kimlik bilgisi karşılığında veriliyor.
BAĞIŞLARLA YÜZLER GÜLÜYOR
Vatandaşların giyebileceği kalitede ve temiz giysilerin yer aldığı Konak Belediyesi Giysi Bankası’nda ikinci el giysilerin yanı sıra hiç kullanılmamış yeni giysiler de bulunuyor. Hayırseverlerin dışında imalatçı firmaların bağışladığı giysiler arasında eşofmandan okul önlüğüne kadar pek çok ürün yer alıyor. Kıyafetler gelen vatandaşlara verildiği gibi bazı bölgelerdeki okullara da gönderilerek burada dağıtımı yapılıyor.
TEK SEFERDE BEŞ PARÇA GİYSİ
Hafta içi sabah saat 09.30 - 12.00, öğleden sonra ise 13.30-16.00 arasında açık olan merkezde karışıklığı önlemek ve daha kaliteli hizmet sunabilmek adına pazartesi ve salı günleri kadın ve çocuklara, perşembe ve cuma günleri ise sadece erkeklere hizmet veriliyor. Her kişi bir seferde en fazla beş parça giysi alabiliyor. Giysi Bankası’na bağışta bulunmak isteyenler yardımseverler 484 53 00 numaralı telefondan dahili 2960’u tuşlayarak detaylı bilgi alabiliyor.