Konak’ta Charlie Chaplin Günleri

Konak’ta Charlie Chaplin Günleri

Sokakta Sinema etkinliğiyle sinema keyfini sokağa taşıyan Konak Belediyesi, bu kez ’Konak Sinematek’ adıyla beyazperdenin unutulmaz filmlerini İzmirlilerle buluşturacak. Her ay belirli bir konseptle izleyicinin karşısına çıkacak etkinlik, yarattığı ’modern palyaço’ Şarlo karakteriyle dünya sinemasının en sevilen isimlerinden biri olan Charlie Chaplin’in filmleriyle başlayacak. 1914’teki ilk filmi Making A Living ile ilk kez seyircinin karşısına çıkan Şarlo karakterinin doğuşunun 100. yılında düzenlenecek etkinlik kapsamında The Great Dictator (Diktatör), City Lights (Şehir Işıkları), The Kid, Modern Times (Modern Zamanlar) adlı filmler Eylül ayı boyunca Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Sanat Merkezi’nde sinemaseverlerle buluşacak.
EYLÜL’DE ŞARLO RÜZGARI
Konak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce hazırlanan ve Yenikapı Sinema Kolektifi’nce seçilen filmler ücretsiz gösterilecek. Tüm İzmirli sinemaseverlerin davetli olduğu Konak Sinematek’in ilk gösterimi 18 Eylül Perşembe günü Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Etkinlik Charlie Chaplin’in hem yönetmenliğini hem de başrollerini üstlendiği Büyük Diktatör (Great Dictator) ile Şehir Işıkları (City Lights) filmlerinin gösterimiyle başlayacak. Film gösterimleri öncesi saat 17.30’da İzmirli yönetmen Cenker Ekemen’in, ’Charlie Chaplin/Sessiz Dönem Sinema, Mizah ve Chaplin’ adlı söyleşi gerçekleşecek.
HER AY YENİ BİR SÜRPRİZ
Konak Sinematek etkinlikleri kapsamında 25 Eylül’de de Charlie Chaplin’in The Kid (Yumurcak) ve Modern Times (Modern Zamanlar) izleyiciyle buluşacak. Konak Sinematek, ilerleyen günlerde dünya sinemasının farklı örneklerini beyaz perdeye taşırken, etkinlikler kapsamında sinema emekçilerinin yer alacağı söyleşiler de devam edecek.