Kongre için geniş güvenlik önlemleri

Kongre için geniş güvenlik önlemleri

AK Parti 2. Olağanüstü Kongresi nedeniyle Cumhuriyet Caddesi, Hipodrom Caddesi, Kazım Karabekir Caddesi trafiğe kapatıldı. Kongre nedeniyle Ankara Spor Salonu çevresinde ve Ankara’nın giriş yollarında geniş güvenlik önlemleri alındı. Güvenlik tedbirleri kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden 5 bin polis görevlendirildi. Kongrenin yapılacağı Ankara Arena Spor Salonu çevresi de bariyerler ile kapatıldı.

Atlı Polis Birlikleri de kongre alanında görev yapıyor. Salona giriş yapan vatandaşlar detaylı üst aramasından geçirildikten sonra salona alınıyor. Kongre nedeniyle Ankara dışından binlerce vatandaş sabahın ilk saatlerinde kongrenin yapılacağı alanda toplandı. Kongre nedeniyle trafiğe kapatılan yollar kongrenin bitimine kadar kapalı olacak. Ankara Tren Garı’nın ana girişi de güvenlik önlemleri çerçevesinde kapatıldı. Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ana giriş kapısının kongre bitiş saatine kadar kapalı olacağı ve girişlerin Celal Bayar Bulvarı tarafından yapılacağı bildirildi.

Ankara Arena Spor Salonu alanına giriş yapmak isteyen kolunda alçı olan bir vatandaşın detaylı üst araması yapıldı. Kolundaki alçı detaylı olarak kontrol edilen vatandaş daha sonra alana alındı. Ayrıca, polis kontrol noktalarında, giriş yapan her vatandaş kamera ile kayıt altına alındı.
Saat 10.00’da başlayacak kongrenin saat 16.00 - 17.00 sıralarında sona ermesi bekleniyor.