'Konserleri durdurun' çağrısına yanıt

'Konserleri durdurun' çağrısına yanıt

Terör saldırıları nedeniyle ülkede yas ilan edilmesi, müziğin susması gerektiğini söyleyenlere, MÜYAP ve MÜYORBİR’den yanıt geldi.

İki birliğin başkanları Bülent Seyhan ve Burhan Şeşen, hazırladıkları ortak basın bildirisini dün medya gruplarına gönderdi. Açıklamada özetle şöyle denildi: “Müzik ve sanat dünyasının insanları hem bireysel hem de örgütsel olarak, yaşanan acıları tüm hücrelerinde hissediyor. Ancak, yaşanan bu acılar karşısında ilk akla gelenin müziğin susturulması olması çok anlaşılır bir şey değil. Müzik aslında hayatın kendisidir. İnsanlar acılarını, sevinçlerini müzikle dile getirir hatta tedavi ederler. Müzik marştır, müzik ağıttır, müzik danstır kısacası müzik hayattır, insandır. Terörün amacı hayatı durdurmaktır. Müziği susturun çağrısı yapanlar bilmelidir ki ‘yas tutma’ adına hayatın durdurulması çağrısı yapmaktadırlar. Terörün istediği ortam tam da budur. Evine, ailesine ekmek götürmek için çabalayan binlerce müzisyen, müzik sektöründe çalışan on binlerce insana geçim sağlama peşinde koşan Müzik Meslek Birlikleri adına ‘müziği durdurmayın’ çağrısını bir kez daha yüksek sesle haykırmayı görev biliyoruz. Unutmayalım ki müziği durdurmak hayatı durdurmaktır.”



MÜYORBİR Başkanı Burhan Şeşen




MÜYAP Başkanı Bülent Seyhan

Bir iptal daha

“Konser ve festivaller iptal edilsin” tartışması sürerken, bir erteleme haberi daha geldi. 3 Ağustos’ta Tekirdağ’da başlaması ve toplam 13 şehir gezmesi planlanan Fanta Gençlik Festivali ertelendi. Yetkililer, bu gelişmeyi sosyal medya hesaplarında yayınladıkları şu mesajla duyurdu: “14. Fanta Gençlik Festivali kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan etkinliklere ara verilmiştir. Yeni tarihler ve güzergahlarla ilgili bilgilendirme ayrıca yapılacaktır.”



Hadise’nin Athena grubuyla birlikte sahne alacağı Fanta Gençlik Festivali, belirsiz bir tarihe ertelendi.