Konsolos Espınoza Annesi İçin Namazlık Aldı

Konsolos Espınoza Annesi İçin Namazlık Aldı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Adana Konsolosu John L. Espinoza, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulunurken, annesine de namazlık aldı.
ABD Adana Konsolosu John L. Espinoza ve beraberindeki 4 kişilik heyet, öğle saatlerinde Yüksekova ilçesine geldi. Heyet ilk olarak yapımı devam eden Yüksekova Havalimanı inşaatını ziyaret etti. Buradaki görüşmelerden sonra Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Esat Canan tarafından karşılanan Espinoza ve beraberindekiler, bir restoranda kendileri için verilen yemeğe katıldı.
Yemekte geliş amacıyla ilgili gazetecilere açıklama yapan Espinoza, Yüksekova’da bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti. Bölgedeki gelişmelerle ilgili bilgi almak ve buradaki insanların görüşlerini almak için Yüksekova’ya geldiğini aktaran Espinoza, “Yapımı süren havaalanını ziyaret ettik. Burada turizm imkanlarının gelişebileceğini görmek bizi sevindirdi. Bölgedeki heyecan verici gelişmeleri yakından görüp bilgi aldık. Burada genel olarak karşılaşılan sorunlarla ilgili de görüş aldık. Bu bölgeyi ziyaret etmek gerçekten mutluluk verici. Buradaki ziyaretlerden sonra Hakkari’ye geçeceğiz. Burada muazzam bir misafirperverlik gördük ve çok lezzetli yemekler yedik. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Heyet yemekten sonra Cengiz Topel Caddesi’nde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) katliamından kaçarak Şırnak’ın Roboski ilçesine sığınan Ezidiler için düzenlenen kermesi de ziyaret etti. Kurulan standa sergilenen eşyalara bakan Espinoza, namazlık alarak annesine hediye edeceğini söyledi.
Espinoza ve beraberindekiler, buradaki temaslarının ardından Hakkari’ye gitmek üzere ilçeden ayrıldı.