Konstelasyon Çalişmalari Bursa’da Başladı

Konstelasyon Çalişmalari Bursa’da Başladı

Hayatın her hangi bir döneminde fiziksel veya ruhsal olarak tıkanan insanlara yardım için geliştirilen konstelasyon metodu Bursa’da uygulanmaya başlandı.
Alman Bert Hellinger tarafından 25 yıl önce geliştirilen konstelasyon metodu, Türkiye’de 10 yıldır Göksel Karabayır tarafından uygulanıyor. Karabayır, konstelasyon çalışmalarını İstanbul’da oluşturduğu eğitim gruplardan sonra Bursa’ya da taşıdı. Fatih Sultan Mehmet Bulvarındaki ofisinde haftanın üç günü, danışan kabulüne başlayan Göksel Karabayır, yaptıkları uygulamayı şöyle anlattı; ”Konstelasyon, bir sistem içerisindeki üyelerin, birbirinden etkilenmesini anlatıyor. Aile konstelasyonundan bahsediyor isek, ailedeki üyelerin anne, baba ve çocukların (hayatta olmayanlar da dahil) birbirine olan etkilerini ortaya koyuyor. İnsanların günlük hayatta yaşadıkları her türlü fiziksel ve ruhsal tıkanmaların perde arkasında, geçmişte yaşanan travmalar var. Bu travmaların sadece bize ait olması gerekmiyor. Bu travmaları biz yaşamasakta, anne, baba ve atalarımızın yaşadığı bu travmalara dolanarak, fiziksel ve ruhsal olarak tıkanabiliyoruz. Geçmişte aile sistemimize ait kişilerin yaşamış oldukları travmaların, etkisinde kalmaları, bizi hasta edebiliyor. Bu etkiden kurtulabilmek için, temsilci algısı fenomeni ile, geçmişle bağlantı kurarak, yaşanmış olan travmaları temizlemek gerekiyor. Bunun içinde gurup çalışması yapmak etkili oluyor. Gurupta sizi hiç tanımayan insanlar, sizi ve aile sisteminizin temsilcileri olarak seçiliyor ve ailenizin bireylerini gerçek hayatlarındaki yönleriyle temsil edebiliyorlar. Geçmişte yaşanan travmalar, temsilcilerin davranışları aracılığı ile gün yüzüne çıkıyor. Bu gurupta, kolaylaştırıcının (konstelasyon uzmanı) yönlendirmeleri ile var olan durum rehabilite ediliyor. Kişi bu çalışmadan sonra oluşan yeni algı ile hayatını daha berrak olarak sürdürüyor” dedi.
Dünyada birçok aile şirketinin dağılmasında etken olan travmaların, konstelasyon yöntemi ile çözülmesi halinde, mevcut şirketlerdeki iş akışının daha rahat bir ortamda gelişebileceğine işaret eden Göksel Karabayır, “Aslında ifade edilemeyen geçmişteki bu travmalar, insanların iş yapma süreçlerini de bilinç dışı olarak olumsuz etkiliyor. Aileden gelen şuur altındaki bu travmaları çözebilirsek, insanlar çok daha rahat iş hayatlarını düzenleyebilirler. İş ve yaşam kalitesini yükseltmek, geçmişteki travmaları çözmek ile mümkün oluyor. Kişi hiç tanımadığı, iki veya üç kuşak önce yaşamış atasının kaderi ile kilitlenebiliyor. Önemli olan bu kilitlenmeyi çözmektir. Konstelasyon sistemi incelemek isteyenler, www.konstelasyon.com web sitesinden detaylı bilgi alabilirler” dedi.