KONUT DESTEĞİ PROJESİNE MHP’DEN ELEŞTİRİ

KONUT DESTEĞİ PROJESİNE MHP’DEN ELEŞTİRİ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, hükümetin yeni açıkladığı konut projesini eleştirdi. Tanrıkulu, vatandaşa yapılacak desteğin yüzde 15 değil, yüzde 3 oranında olduğunu iddia etti.
MHP Balıkesir İl Başkanlığı’nın kongresine katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, partililere hitap etti. Ekonomi üzerine görüşlerini dile getiren Tanrıkulu, "Ülkemiz öyle bir noktaya geldi ki coğrafya kitaplarında, ’Türkiye 3 tarafı denizlerle çevrili, iç tarafı hainlerle kuşatılmış bir kara parçasıdır’ denilecektir. Bunu önleyebilecek olan yegane kapı Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Yurt içinden, dışından terör olayları ülkemizi kuşatmaktadır. Her yaptığımız il kongresinde bu konulara dikkat çekiyoruz. Milliyetçi Hareket’in yaptığı çok adaylı kongreler demokrasinin ölçüsüdür. Türkiye ekonomisi ile ilgili şunları söylemek istiyorum. Ben bir iktisatçıyım. Türkiye ekonomisi bir illüzyon ile karşı karşıyadır. El mahareti ile insanların alın terlerinin çalındığı bir göz boyama ile karşı karşıyayız. MHP olarak biz daha fazla üretip, daha adil bölüşelim istiyoruz. Türkiye’de işsizlik istatistik kurumu rakamlarına göre 10,4. Türkiye’de işsizlik aslında yüzde 20’ye dayanmıştır. Her 4 gençten birisi işsiz demektir. MHP’nin önümüzdeki seçimlerde dayandığı nokta, her evde her gence iş bulmaktır" dedi.
MHP’li Tanrıkulu, hükümetin açıkladığı konut desteği projesini de eleştirdi. Tanrıkulu, "Bir ev projesi açıklandı geçtiğimiz gün. Başbakan, yeni ev alacaklara 5 yıl parasını yatırmak kaydı ile yüzde 15 destek olunacağını açıkladı. Sakın bunlara paranızı kaptırmayın. Bu projenin arkasında şöyle bir hinlik yatıyor. Canlı para dediğimiz likit para şu an bitmiş durumda. Yani deniz bitti, kara göründü. O zaman yeni kaynaklara başvuralım diyorlar. Bu yeni kaynaklar sizlersiniz. Yeni ev alınacakmış gibi kandırıp 5 yıl paranızı işletecekler, ondan sonra yüzde 15, gerçekte yüzde 3,75’e geliyor. Kaldı ki bu para emlakçının komisyonuna, alım satım masrafına yetmeyecek bir para. Hesap edin, 50 bin liranız var. Götürdünüz, bankaya mevduat olarak yatırdınız. En kötü ihtimal ile yüzde 6 ile 8 arasında faiz alırsınız. Peki 50 bin liralık kredi alayım derseniz ne olur? Konut kredisi yüzde 0,91. Bunu 5 yıllığına hesap ettiğinizde 15 bin lira faiz ödüyorsunuz. Öbür tarafta 18 bin lira faiz kazanıyorsunuz. Söylemesi ayıp ve içimden gelmiyor ama hangi enayi götürür parasını 5 yıllığına bunlara teslim eder" şeklinde konuştu.
AVM yasasına da değinen Ahmet Kenan Tanrıkulu, sözlerini şöyle tamamladı:
"Sosyal ve ekonomik kesimler problemlerden şikayetçi. Esnafın en önemli problemi geçtiğimiz haftalarda çıkan AVM yasası. 57. hükümet döneminde, 2002 yılında MHP’nin de içinde bulunduğu o koalisyon döneminde AVM’leri düzenleyen kanunu çıkartmaya hazırdık. Yazdık ve bakanlar kurulundan geçti. Ancak seçimler erkene alındığı için mecliste kaldı. Bundan 13 yıl önce buna benzer yasa çalışmaları yapılmıştı. Onlar hep 2002 ile 2015’i kıyaslıyorlar. 2002’de Türkiye’nin dış borcu 130 milyar Dolar. Bugün 402 milyar Dolar. Yine özel sektörün borcu 2002’de 40 milyar Dolardı, şimdi 180 milyar Dolar. ’Aman istikrar bozulmasın, bunlara oy vermeye devam edelim’ deniliyor. Niye oy verelim, faizler oynamasın, kur zıplamasın. Peki şimdi kur 2,44. Hani zıplamazdı? Demek ki istikrar büyüsü bozulmuş."
3 ADAYLI YARIŞ
Öte yandan, MHP Balıkesir İl Başkanlığı kongresi 3 adaylı yarışa sahne oluyor. Mevcut İl Başkanı Argun Atıcı ile Samet Koç ve Ozan Dereli’nin aday olduğu kongrede, Divan Başkanlığı’na MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu seçildi. Tanrıkulu’na Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç ve gazeteci yazar Süleyman Pehlivan eşlik etti. Adaylar oy verme işlemi öncesinde beraber fotoğraf çektirerek, birlik ve beraberlik mesajı verdi.