Konya Smmmo’dan İlk Mezuniyet Töreni

Konya Smmmo’dan İlk Mezuniyet Töreni

Selçuk Üniversitesi (SÜ) ile Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) arasında yaklaşık 2 yıl önce imzalanan ve oda üyelerinin yüksek lisans eğitimine imkan tanıyan tezsiz yüksek lisans eğitimi ve işbirliği protokolü meyvelerini verdi. SÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Muhasebe ve Denetim Bilim Dalı’nda eğitim alan 65 üyeye mezuniyet belgeleri düzenlenen törenle takdim edildi.
Konya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Konferans Salonu’nda gerçekleşen törene, SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, SMMMO Başkanı İsmail Turan, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Mikail Altan, Kadınhanı Faik İçil Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Vural Çağlayan, öğretim üyeleri oda üyeleri ve aileleri katıldı.
“YAŞAM BOYU EĞİTİME ÇOK ÖNEM VERİYORUZ”
Selçuk Üniversitesi olarak kurum ve kuruluşlarla ortak yürütülen çalışmalara önem verdiklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Üniversitemiz yaklaşık 80 bin öğrencisine çok geniş bir kampüste ve 17 meslek yüksekokulunda sadece eğitim vermeyen; üniversite-sanayi işbirliği çalışmalarına imza atan, ciddi araştırmaları yürüten ve bu araştırmalarla dünyada ilk 500’e girmesine ramak kalan, sağlıkta Konya’ya ve çevresine hizmet veren tam donanımlı bir hastaneye sahiptir. Yapılan bu çalışmalar sayesinde de Selçuk Üniversitesi ‘Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi’ne ilk 10’a giren ilk ve tek Anadolu üniversitesidir. Konya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’yla ortak çok ciddi projeler yürütüyoruz. Bundan sonraki süreçlerde de ortak projelerimize devam edeceğiz. Mezun olan oda üyesi arkadaşları tebrik ediyorum” dedi.
İLK MEZUNLAR BELGELERİNİ ALDI
Törenin açılışında konuşan SMMMO Başkanı İsmail Turan, “Selçuk Üniversitesi’yle yaklaşık 2 yıl önce imzaladığımız protokolün ilk mezunlarını vermekten çok mutluyuz. Protokolü imzalarken yıllık 100 öğrenci demiştik ancak şu an 200 öğrenciye ulaştık. Selçuk Üniversitesi’yle çok ciddi çalışmalarımız var. Bunlardan biri olan ‘Bağımsız Denetim Eğitimleri’nde Türkiye’de ikinciyiz. 2015 yılında da Selçuk Üniversitesi’yle çalışmalarımızı artırarak devam edeceğiz. Düzenlediğimiz bu törende mezun olan 65 arkadaşımız belgelelerini alacakalar. Bütün arkadaşlarımı bu başarılarından dolayı kutluyorum” diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından törene geçildi. Törende Rektör Gökbel, SMMMO Başkanı İsmail Turan’a cübbesini giydirdi ve mezuniyet belgesini takdim etti. Diğer mezunlar da belgelerini protokol üyelerinden aldı.