Konyaaltı Belediyesi, Rus Vatandaşlar İçin Türkçe Kursları Açtı

Konyaaltı Belediyesi, Rus Vatandaşlar İçin Türkçe Kursları Açtı

Konyaaltı Sanat Eğitim Merkezi’nde (KONSEM) açılan kurslarda Türk vatandaşları, Rusça, Almanca ve İngilizce öğrenirken, ilçede yaşayan yabancılar da Türkçe kurslarına ilgi gösteriyor.
Konyaaltı Belediyesi, 12 bin Rus vatandaşın yaşadığı ilçede Türk kültürünü daha iyi tanıtmak ve onların yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla Türkçe kursları açtı. KONSEM’de devam eden kurslar katılan Rus vatandaşlar, kendilerini ifade edebilecek düzeyde Türkçe konuşup, yazabiliyor.
Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ilçede çok sayıda yerleşik yabancı bulunduğunu hatırlatarak, bu kişilerin daha rahat iletişim kurabilmeleri amacıyla dil kursları düzenlediklerini belirtti.
Yabancı uyruklu vatandaşların iletişimde yaşadığı sorunların en aza indirilmesi için kursların önemini vurgulayan Başkan Böcek, “İlçemize başta Rusya olmak üzere farklı ülkelerden yerleşmiş 17 bin yabancı uyruklu vatandaşlarımız yaşıyor. Düzenlediğimiz kurslar sayesinde, bizlere geldiklerinde öneri ve isteklerini Türkçe söyleyip, dilekçe yazabiliyorlar” diye konuştu.