Kopan Parmakları 4 Saatte Dikildi

Kopan Parmakları 4 Saatte Dikildi

Geçirdiği iş kazası sonucunda Memorial Kayseri Hastanesi’ne getirilen 43 yaşındaki inşaat ustası Recep Karadağ’ın kopan 4 parmağı, 4 saat süren başarılı bir operasyonla dikildi. Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Sinan Karaoğlu ve Op. Dr. Murat Baloğlu tarafından yapılan ameliyatta sağ elinin 4 parmağı dikilen Recep Karadağ, sağlığına kavuşacağı için mutlu olduğunu söyledi.
Memorial Kayseri Hastanesi Acil Servisi’ne getirilen 3 çocuk babası Recep Karadağ’ın ameliyatını gerçekleştiren Prof. Dr. Sinan Karaoğlu, yaklaşık 4 saat süren başarılı bir operasyonla hastanın sağlığına kavuştuğunu dile getirerek, “Yaralı iş kazası geçirdikten sonra üniversite hastanesinde değerlendirilip mikrocerrahi gerekliliği nedeniyle hastanemize sevk edildi. Biz de kendisine ilk müdahaleyi yaparak ameliyata aldık. Başarılı geçen operasyon sonrası hastamız ellerini eskisi gibi kullanabilecek” dedi.
Fizik tedavi uygulanacak
Op. Dr. Murat Baloğlu ise, yaralı işçinin yaklaşık 20 dakika içerisinde ameliyathaneye alındığını vurgulayarak, “Hastanın el yaralanması sonrası neticesinde nadir görülen çift seviyeli bir kopma söz konusuydu. 2 ve 3’üncü parmaklar sadece cilt tarafından tutuluyordu. Çok seviyeli tendon yaralanmaları vardı. Aynı zaman da 4 ve 5’inci parmaklarda çok ciddi yaralanmalar oluşmuştu. Yaralıya mikrocerrahi yöntemiyle müdahale edildi. Başarılı bir operasyon sonrasında hastanın bütün parmakları kurtarıldı. Ortopedi servisinde yakın takibi yapıldı ve hiçbir sorunu olmadı. Hastaya yaklaşık 1.5 ay sonra fizik tedavi programı uygulanacak” şeklinde konuştu.
Sağlığına kavuştu
İş kazası sonucu parmaklarını kaybetme riski ile karşı karşıya kalan Recep Karadağ ise, Prof. Dr. Sinan Karaoğlu ve Op. Dr. Murat Baloğlu’na teşekkür ederek, “Kayseri’de bu tür ameliyatları yapan doktorların olması gerçekten sevindirici bir durum. Hocalarımdan da öğrendiğim kadarıyla zor bir ameliyat olmuş. Ağır bir iş yaptığımız için bu tür kazalar geçirebiliyoruz. Sağlığıma kavuştuğum için çok mutluyum” ifadelerini kullandı.