Köpeğin yerinde bir çocuk da olabilirdi!

Köpeğin yerinde bir çocuk da olabilirdi!
İzmir Karşıyaka'da parka gezmeye çıkarılan köpek telef oldu.

Aydınlanma direğindeki elektirik akımına kapılan köpek yaşamını yitirdi. 45 yaşındaki köpeğin sahibi Güneş Akyıl“Burası çocuk parkı. Köpeğim yerine elektrik akımına kapılan bir çocuk da olabilirdi” diyerek gözyaşı döktü.

Diyetisyen Güneş Akyıl, akşam saatlerinde ‘Rottweiler’ cinsi 4 yaşındaki ‘Lina’ isimli köpeğini gezdirmek için Gode Cengiz Parkı’na geldi. Arkadaşı ile telefonda konuşan Akyıl, bu sırada köpeğinin boynunda bulunan demir tasmayı aydınlatma direğine bağladı. ‘Lina’ bir süre sonra elektrik akımına kapıldı.

Elektrik çarpmasından korkulduğu için kimse müdahale edemedi. Güneş Akyıl, köpeği Lina’nın telef oluşunu gözyaşları arasında izledi. ‘Lina’yı 1 yıl önce sokakta yaralı halde bularak sahiplendiğini anlatan Akyıl, şöyle dedi:“Köpeğimle parka dolaşmaya gelmiştim. Uslu durmadığı için ve dışarıdaki yiyecekleri yemesin diye demirden dikenli tasmasından direğe bağladım. Birden can çekişmeye başladı. Çevredekiler elektrik çarptığını söyledi. Beni de çarptı ama bir şekilde direkten ayrıldım. Maalesef köpeğimi kaybettim. Burası çocuk parkı, burada elektrik kaçağı olacağı aklımızın ucundan bile geçmez. Ben de akıma kapılıp ölmüş olabilirdim. Benim canımdan çok sevdiğim köpeğim Lina, bu çocuk parkında elektrik direğindeki kaçak yüzünden öldü. Acım çok büyük. Burada ölen bir çocuk da olabilirdi. Yetkililer bu konuda duyarlı olsun, ben de şikayetçi olacağım.

İnceleme yapıldı

Karşıyaka Belediyesi yetkilileri ile TEDAŞ ekipleri olayın meydana geldiği parkta gündüz inceleme yaptı. Tutanak tutan ekip, ilk tespitte direk ve yakınında kaçak akım tespit edilmediğini, direğe bağlanan köpeğin güçlü olmasından dolayı, direkte bulunan ampülün yere düşüp kırıldığını, yağan yağmur nedeniyle zeminin yumuşak olduğunu, direğin yerinden oynaması nedeni ile köpeğin tasmasında bulunan metalden akım geçip ölmüş olabileceğini belirtti. Ekipler, benzer başka bir olay meydana gelmemesi için parkta bulunan elektriği kesip, pazartesi günü tekrar gelip inceleme yapacak. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da köpeğin sahibi Güneş Akyıl’ı arayıp, üzüntüsünü dile getirdi.