Köpek kovalarken keşfedildi

Köpek kovalarken keşfedildi
Şubat ayında İstanbul’da düzenlenen Gençler ve Büyükler Salon Türkiye Şampiyonası’nda Ramazan Barbaros, Yıldızlar Türkiye Rekorunu kırarak 800 ve bin 500 metrede Gençler Türkiye Şampiyonu oldu.

"KÖPEKLERİ KOVALARKEN KEŞFEDİLDİM"

Milli Atlet Barbaros, 5 yıl önce sokak köpeklerini kovalarken keşfedildiğini söyledi. Ramazan Barbaros, dayısının oğlunun atletizm antrenörü olduğunu ve kendisini köpek kovalarken gördüğünü anlatarak, şunları söyledi;

"5 yıl önce okuldan döner dönmez çantamı eve bırakıp sokak köpeklerini kovalamaya gidiyordum. Arkadaşları ile birlikte sokaklarda köpeklerin arkasından koşuyorduk. Atletizm antrenörü olan dayımın oğlu beni köpeklerin peşinden koşarken görmüş. Onların ısrarı ve beni yönlendirmesi ile birlikte atletizme başladım"

"ŞU ANDA 3 TANE TÜRKİYE REKORUM VAR"

Atletizme başladıktan sonra hayatında büyük değişiklikler olduğunu söyleyen Ramazan Barbaros, "Atletizmle uğraştığım sıralarda İzmir’de Milli Takım’a seçildim. Şu anda 3 tane Türkiye rekorum var. Ayrıca Türkiye üçüncülüğüm ve Türkiye Şampiyonluğum var. Türkiye ikinciliğim de var" diyerek kendisi gibi gençlere vakitlerini boşa harcamak yerine bir spor dalı ile uğraşmaları tavsiyesinde bulundu.

KAYSERİLİNİN REKORUNU KAYSERİLİ KIRDI

44 ilden toplam 555 sporcunun katıldığı iki gün süren Gençler ve Büyükler Salon Türkiye Şampiyonasında toplam 8 Türkiye rekoru kırıldı. Kayseri’de Türkiye Olimpiyatlara Hazırlık Merkezi Sporcusu 17 yaşındaki Ramazan Barbaros, Genç Erkekler kategorisinde hem 800 metrede hem de bin 500 metrede Yıldızlar Türkiye Rekorunu kırarak şampiyon oldu. Ramazan bu derecesiyle 800 metrede kendi rekorunu yenilerken, bin 500 metrede Kayserili Atlet Süleyman Bekmezci’ye ait rekorun yeni sahibi oldu.