Köprü Mahalle Sakinlerini Hayata Bağladı

Köprü Mahalle Sakinlerini Hayata Bağladı

Muğla’nın Seydikemer ilçesi Çaltıozü Mahallesi Koruovası mevkiinde yıllardır köprü bekleyen vatandaşlar, belediye tarafından dere üzerine yerleştirilen baks adı verilen menfezlerle adeta hayata bağlandı.
Çaltıözü Mahallesinin Kuruovası Mevkiinde yer alan ve 8 hanenin yaşadığı Türkmenler Sokak, yıllar sonra köprüye kavuştu. Kış aylarında yüksek debilerle akan ve özellikle yağmur sonrası tehlike saçan Çaltıözü Deresinden okula giden çocuklarını yağışların az olduğu dönemlerde traktörle geçirdiklerini, yağışların fazla olduğu dönemlerde ise, çocuklarını okula gönderemediklerini kaydeden mahalle sakinlerinden Hüseyin Türkmen, “Sorun dedelerimizden kalma, belki de 100 yıllık bir sorun. Kışın ulaşım yok, arabayla hiç yok, traktörle geçiyoruz. Çoğu zamanlarda traktörle de geçemediğimiz çok oluyor. Çocukları da okula gönderemiyoruz; gönderdiysek geriye dönmelerinde sıkıntılar yaşıyoruz. Böyle sorunlarımızla yaşadık şimdiye kadar, daha önce burada arabamızı da sele kaptırmıştık. Köprü için muhtarımız ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
“YAKUP BAŞKAN ÇOK DUYARLI”
Çaltıözü Muhtarı Muhsin Alaşan da “Vatandaşlarımız burada yıllardır çok büyük sıkıntı çekmekteydi. Burada büyük bir mahallemiz var ve okula giden çocuklarımız bu yolu kullanmak zorunda kalıyorlardı. Ama kışın geçmekte zorluk çekiyorlardı ve çocuklarımızın okula devamsızları çok oluyordu ve okuldan geri kalıyorlardı. Vatandaşlarımız market, Sağlık Ocağı gibi, acil ihtiyaçlarını karşılayamıyorlardı, buradan geçemiyorlardı. Bize bildirdiler biz de muhtarlık olarak, belediyemize sıkıntıyı anlattık. Allah razı olsun Seydikemer Belediye Başkanımız Yakup Otgöz duyarsız kalmadı. Belediyemizden çok güzel hizmetler alıyoruz. Vatandaşımız şuan büyük sevinç içerisinde en büyük hayalleri bu köprüydü. Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
Çaltıözü Deresine atılan köprünün ardında Türkmenler Sokak üzerindeki evlerin de köprüyle bağlantı yollarının açıldığını belirten Çaltıözü Muhtarı Muhsin Alaşan, yine Dikmendibi Mevkiinde yer alan ve zaman zaman istenmeyen kazaların yaşandığı sulama kanalı üzerindeki köprünün de Seydikemer Belediyesince genişletildiğine dikkat çekerek Başkan Yakup Otgöz’e mahalle sakinleri adına teşekkür etti.