Köprüleri Kullanan Sürücülere "kediyolları" Uyarısı

Köprüleri Kullanan Sürücülere "kediyolları" Uyarısı

Köprülerinde yapılan onarım ve yapısal takviye kapsamında FSM köprüsünde 17 Ekim-15 Aralık tarihleri arasında Asya-Avrupa yönü sağ şeritten, 16 Aralık-30 Ocak tarihleri arasında da Avrupa-Asya yönü sağ şeritten yapılacağı bildirildi.
Karayolları Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Karayolları Genel Müdürlüğü I. Bölge Müdürlüğü tarafından kontrolü yapılan ve yüklenici firma tarafından yapımı devam eden ‘Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprülerinin Büyük Onarım ve Yapısal Takviyesi’ çalışmaları kapsamında Fatih Sultan Mehmet Köprüsünde "Kediyolları" imal edileceği bildirilmiştir.
Söz konusu çalışmalar; FSM Köprüsünde 17 Ekim 2014 (Cuma) - 15 Aralık 2014 (Pazartesi) tarihleri arasında Asya-Avrupa yönü sağ şeritte, 16 Aralık 2014 (Salı) - 30 Ocak 2015 (Cuma) tarihleri arasında da Avrupa-Asya yönü sağ şeritte yapılacak olup diğer şeritler araç trafiğine açık olacaktır.
Belirtilen tarih aralıklarında her iki yönde (Hem Asya-Avrupa Kuzey yönünde, hem de Avrupa-Asya Güney yönünde) sağ şeritlerin akşam 22.00-06.00 saatleri arasında trafiğe kapatılması öngörülmektedir. (Sınav günleri dikkate alınarak sınav saatlerine göre trafik akışı sağlanacak şekilde çalışmalar düzenlenecektir.)” ifadelerine yer verildi.
Trafiğin yoğun olmadığı saatlerde malzeme sevkiyatı yapılacağı ifade edilerek, “Ayrıca, FSM Köprüsünde yukarıda belirtilen çalışmalar süresince, gündüz trafiğin yoğun olmadığı 10.00-16.00 saatleri arasında malzeme sevkiyatı için 1-2 saat süreyle tek yönde sağ şeridin kapatılması planlanmaktadır. Söz konusu çalışmalar esnasında gerekli olan tüm emniyet önlemleri alınacak ve trafik işaretlemeleri yapılacaktır. Sürücülerin yol üzerindeki trafik işaret ve işaretçilerine titizlikle uymaları gerekmektedir” denildi.