Körfez Ülkeleri Heyetinden Valiye Ziyaret

Körfez Ülkeleri Heyetinden Valiye Ziyaret

Türk Hava Yolları (THY) tarafından Samsun’u tanıtmak amacıyla düzenlenen organizasyon çerçevesinde kente gelen Körfez ülkeleri heyeti, Vali İbrahim Şahin’i makamında ziyaret etti.
Samsun’un sahip olduğu turizm potansiyelini Cidde, Riyad, Dubai, Abu Dhabi, Doha, Umman, Kuveyt ve Bayreyn gibi Körfez ülkeleri ve şehirlerinde tanıtmak amacıyla Türk Hava Yolları tarafından düzenlenen kapsamlı tanıtım turuna (fam trip) katılmak üzere Samsun’da bulunan konuk heyeti Vali Şahin kabul etti.
THY Samsun Bölge Müdürü Arif Ali Gezmişoğlu ziyarette yaptığı konuşmada, “Türk Hava Yolları Samsun Bölge Müdürlüğü olarak, Türk Hava Yolları’nın pazarlama faaliyetlerinden biri olan fam-tripi gerçekleştirmek üzere Körfez bölgesine odaklanmış bulunuyoruz. Samsun’u körfez bölgesi ülkelerinin 8 şehrinde tanıtmak amacı ile bu programı düzenledik. Dört gün sürecek bu programda amacımız bölgedeki insanların ilgisini çekip Samsun’u tanıtmaya çalışmaktır” dedi.
Vali İbrahim Şahin ise ziyarette yaptığı konuşmasında şunları kaydetti: “Samsun sizlerin de fark ettiği gibi turizme son derece elverişli bir şehir. Samsun’u huzur ve güven kenti olarak tanımlayabiliriz. Turistlerin gittikleri yerde en çok aradıkları şey huzur ve kendilerini güvende hissetmeleridir. Onun için biz Samsun’a getireceğiniz her turiste garantör olacağız. Türk Hava Yolları’na bu organizasyonu düzenlediği için çok teşekkür ediyorum. Türk Hava Yolları dünyada ülkemizin bayrak taşıyıcısıdır. Özellikle son on yılda Türk Hava Yolları’nın yaptığı başarılı çalışmalar ve çıkışlar tüm dünyada gıpta ve hayranlıkla izlenmektedir. Bu organizasyonun düzenlenmesinde ve gelen konuklarımıza ev sahipliği yaptığı için Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Türk Hava Yolları Samsun Bölge Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum. Bu projenin bilgisini öğrendiğimde ben de büyük bir heyecan duydum.
Samsun’a göreve geldiğim günden bu yana üzerinde durduğum konulardan bir tanesi de Samsun’un turizm potansiyelidir. Bu konuda gerekli çalışmaları büyük bir hızla gerçekleştireceğiz. Sizlerin körfez bölgesi ülkelerinden bizleri ziyarete gelmeniz bu konuda bizleri hem heyecanlandırdı, hem de umutlandırdı. Körfez ülkelerinde yaşayan Arap kardeşlerimiz daha önceki yıllarda Trabzon, Rize ve Artvin gibi Karadeniz Bölgemizin diğer illerinin turizm potansiyelini keşfettiler. Şimdi sıra Samsun’da. Samsun’da gerçekten çok rahat edeceksiniz ve keyifli vakit geçireceksiniz. Samsun Karadeniz kıyısında dört ulaşım modunu da bünyesinde bulunduran ildir. Samsun’da kara, deniz, demir ve havayolunun olması ilimizin diğer iller ve ülkelerle bağlantısını rahat sağlıyor. Bu da Samsun’a gelen misafirlerimize ilimizin komşu illeri olan Amasya, Tokat ve Çorum illerini günü birlik gezip, ziyaretlerini zenginleştirme imkanı sağlayacaktır. Samsun’un turizmle ilgili önemli bir avantajı da sağlık sektörü ile ilgili olan avantajıdır. Sağlık turizmi açısından ilimiz gerçekten de dikkate alınması gereken bir yerdir. Gerek plastik cerrahi gerekse normal sağlık ve tedavi konusunda Samsun öne çıkmış bir şehirdir. Şu anda birçok özel hastane bulunmaktadır. Ayrıca dünyada sadece Almanya ve Pakistan’da üretimi yapılan cerrahi el aletleri üretimi Türkiye’de Samsun ilimizde yapılmaktadır. Samsun’dan kuzey ülkelerine havayolu trafiği oluşturulursa, kuzey ülkelerinden Samsun’a turist akını olacaktır. Biz bunu sağlarsak hem kuzey ülkelerinden, hem de körfez ülkelerinden gelen turist misafirlerimizle Samsun, kuzey ve güneyin buluştuğu bir şehir olacaktır. Ben sizlere tekrar ilimize hoş geldiniz diyorum. Siz ve sizinle beraber Samsun’a gelecek Arap kardeşlerimizin burada rahat etmesi için başta ben ilin Valisi ve Samsunluların ellerinden geleni yapacağını belirtiyorum. Biz sizlerle kardeşiz.”
Vali Şahin konuşmasının ardından Körfez ülkeleri turizm acentelerinin temsilcileri ile bir süre sohbet ederek turizm konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.
Ziyaretin sonunda karşılıklı hediye takdimi yapıldı.