Korkunç detaylar! Bombanın üzerine atlamış

Korkunç detaylar! Bombanın üzerine atlamış

Adana Emniyet Müdürlüğü’ne saldırıp içeriye girmek isteyen PKK’lı teröristler, polis memurunun hayatı pahasına kahramanca savunması sonucu engellendi. 8 kişi oldukları tahmin edilen teröristler, önceki gece 02.35’te Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne uzun namlulu silahlarla saldırdı. Binaya farklı noktalardan girmeye çalışan teröristler ile polis arasında çatışma çıktı.

SON KURŞUNUNA KADAR

Olay yeri inceleme ekibinin tespitleri ve görevde olan polislerin anlatımına göre, Emniyet Müdürlüğü’ne aydınlatmanın zayıf olduğu arka bahçeden girmeye çalışan teröristler, müracaattaki polisler İsa İpek ve Serdar Kazar’ın direnişiyle karşılaştı. Çatışmada İsa İpek (32) şehit düştü. Ağır yaralanan Serdar Kazar (26) bu halde çatışmaya devam ederek teröristlerin binaya girmesine engel oldu. Kazar, son nefesini vermeden kapıya kadar ulaşan yaralı teröristin el bombasının pimini çekmeye çalıştığını fark etti. Kurşunu biten Kazar, içerideki arkadaşlarının zarar görmemesi için bu kez bedenini siper etti, merdivenlerden son bir hamleyle teröristin üzerine atladı. Kazar şehit oldu, yaralı terörist ise son hamlesini yapamadan öldü. Çatışmada bahçeye giren bir terörist daha öldürüldü. Teröristlerin üzerinden iki Kalaşnikof ile bir susturuculu tabanca, 4 el bombası ve emniyetin krokisi çıktı. Teröristin üzerindeki bomba da etkisiz hale getirildi.

Adana Valisi Mustafa Büyük, üzerlerinden sahte kimlikler çıkan teröristlerin gerçek kimliklerine ulaşıldığını ve Terör örgütü PKK’lı oldukları için arandıklarını açıkladı.



BORUDAN KAÇTILAR

Saldırıya katılan diğer teröristlerin emniyetin 100 metre ilerisindeki atık su tahliye borusundan geçtikleri belirlendi. Burada teröristlerin bıraktığı sırt çantaları bulundu. Saldırıyla ilgili 2 kişi ise Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nda polis kontrol noktasını fark edince ters yönde kaçmaya çalışırken yakalandı. Öldürülen teröristlerin cenazesinin Pozantı Devlet Hastanesi’nde olduğunu öğrenen bir grup, ellerinde sopalarla hastanenin önünde sloganlar attı.