Korkunç eniştenin ilk vukuatı değilmiş

Korkunç eniştenin ilk vukuatı değilmiş

İstanbul’un ünlü et lokantası Zinciri Develi Restoran’ın Ataşehir şubesindeki oyun alanında 3.5 yaşındaki Y.K’ya eniştesi Cihan A. tarafından gerçekleştirilen asitli saldırıyla ilgili korkunç detaylar ortaya çıktı.

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, saldırıdan 20 gün önce bir aile toplantısında enişte Cihan A., Y.K.’nın avukat annesi Işıl G.’ye aynı gün kendi oğlunu bilim festivaline götürüp zeka testi yaptıracağını söyledi. Işıl G. de Cihan A.’dan oğlu Y.K.’yı da götürmesini istedi. Ancak Cihan A., festivale gittikten sonra başka bir yere gideceklerini, Y.K.’yı götüremeyeceğini ifade etti. Bunun üzerine Işıl G. de oğlunu kendisinin götüreceğini söyledi.

Ancak bu olayın hemen ardından oğluyla birlikte bilim festivaline gitmek için evden ayrılan Işıl G. arabasına yöneldiğinde 4 lastiğinin birden bıçakla patlatıldığını gördü.


Mikroişlemci


Saldırının ardından Işıl G., bu olayın da Cihan A. tarafından gerçekleştirilmiş olabileceğini düşündüğünü avukatı aracılığıyla emniyete bildirdi. Işıl G.’nin avukatının da önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili ayrıca suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi. Bu arada olaya ilişkin ilginç bir ayrıntı da avukat annenin polise verdiği ifadeyle gündeme gelmişti. Annenin, minik çocuğun evinde oynadığı uzaktan kumandalı arabasının bu yaz patladığını ve patlama sonrası yüzüne sirayet eden kimyasal madde nedeniyle çocuğun yüzünün yandığını anlatması o patlamanın da bir saldırı olup olmadığını gündeme getirmişti. Cihan A.’nın mikroişlemci üreten dünyaca ünlü bir firmada üst düzey yönetici olarak çalışıyor olması da güvenlik güçlerinin bu yöndeki şüphesini artırmıştı.

Cildi kendini yenileyebilir

Bir gözünü kaybeden 3.5 yaşındaki Y.K.’nın yüzünün tanınmaz hale geldiği öğrenildi. Ama Y.K.’nın doktorları umutlu... Doktorların aileye, Y.K.’nın yaşının küçük olması sayesinde cildinin kendisini yenileyerek yanık izlerini kapatabileceğini söylediği öğrenildi. Önceki cumartesi akşamı gerçekleşen olay sonrasında Y.K. bir hafta içerisinde az gören diğer gözünden de 3 ameliyat geçirdi. Tedavisine Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devam edilen Y.K. bu hafta içerisinde bir ameliyat daha geçirecek.