Korkunç şüphe... 5 noktada ayrı ayrı başladı, 9 noktaya sıçradı

Korkunç şüphe... 5 noktada ayrı ayrı başladı, 9 noktaya sıçradı

Vali Canbolat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çivili Mahallesi'ndeki dağlık ve ormanlık alanda 5 ayrı noktada yangın çıktığını söyledi.

Bölgeye derhal Orman Bölge Müdürlüğü, AFAD ve itfaiye ekiplerinin sevk edildiğini belirten Canbolat, şu bilgileri verdi:

"5 yangın söndürme helikopteri de bölgede, 2 tane daha geliyor. Şu an itibarıyla 9 ayrı bölgede yangın devam ediyor. Her türlü müdahale yapılıyor ve olayın çıkış nedeniyle ilgili de jandarma unsurlarımız her yönüyle konuyu araştırıyor.  Ciddi bir müdahale yapıyoruz."

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Bursa Valiliği’nden yapılan açıklamada ise "İlimiz Orhaneli ile Mustafakemalpaşa arasında bulunan Çivili yakınlarındaki ormanlık alanda saat 09.30 sıralarında 5 ayrı noktada ayrı ayrı zamanlarda orman yangını çıkmış olup, şu an 9 ayrı noktada devam etmektedir.

Bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü, AFAD Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri yönlendirilmiştir. Ayrıca  5 helikopter de söndürme çalışmalarına eşlik etmekte ve  2 helikopterin daha en kısa zamanda çalışmalara katılması sağlanacak olup, bütün imkanlar seferber edilmektedir. Yangının nasıl çıktığı konusu, olayların değerlendirmesi ile ortaya çıkacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

YOĞUN MÜDAHALE

Bursa’nın Orhaneli ilçesine bağlı Çivili Mahallesi’ndeki ormanlıkta, saat 09.30 sıralarında başlayan yangın, şiddetli rüzgar nedeniyle söndürülemiyor. saatlerdir devam eden yangına, havadan ve karadan müdahale ediliyor. İtfaiye erleri ve arama- kurtarma ekiplerinin alevlere müdahale edebilmesi için iş makineleri ve dozerler ile yollar açılıyor.

Yangın bölgesinde kullanılan 5 itfaiye helikopteriyle havanın kararmasının ardından söndürme çalışmalarının sürdürülemeyeceği belirtildi.

AA'nın haberine göre "Sabotaj" olduğu değerlendirilen yangına Bursa ve çevre illerden ekipler sevk edildi.