Korkut Yeni Evle Umutlandırdı

Korkut Yeni Evle Umutlandırdı

Erzurum Yakutiye İlçesi Gaziler semtinde elektrik kontağından çıkan yangında oturdukları gecekondu everini kaybeden 85 yaşındaki Fatma Pala, kızı ve 2 torununa Ali Korkut, umut oldu. Mahallenin camisinin imam evine yerleştirilen Fatma Pala’ya geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, sık sık göz yaşlarına boğulan Fatma nieye "Bukadar göz yaşı yeter. Evsiz yurtsuz kalmayacaksınız, size çok güzel bir ev alacağız. Kızın ve torunlarınla huzur içinde yaşayıp gideceksiniz" dedi.
Erzurum Merkez Yakutiye İlçesi’nin Gaziler Mahallesi Tren Yolu Sokak’taki gecekondu evde, eşinden ayrılan kızı ve 2 torunu ile birlikte yaşayan Fatma Pala’nın evi, geçen pazar günü akşamı elektrik kontağından çıktığı sanılan yangında kül oldu. Evden bir tek eşya bile çıkaramayan aile canını zor kurtardı. Sokakta kalan Pala ailesi yanan evlerine 30 metre uzaklıktaki boş olan Yeşilcami imam evine yerleştirildi.
Korkut’la yarına daha umutlu bakacaklar
Evini kaybeden Fatma Pala, kızı ve 2 torununu ziyaret eden Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, evlerini kaybeden aileye umut oldu. "Biz yanınızdayız, kendisinizi yalnız hissetmeyin" diyen Ali Korkut, yanan evi için sürekli göz yaşı döken Fatma Nine’nin gözyaşlarını sildi.
Ali Korkut, "Yaşanan bu olaya üzüldük. En büyük sevincimiz aile fertlerine birşey olmaması. Fatma Nine’nin yanan evinin yerine yenisini yaptırmak istedik. Ancak orası kentsel dönüşüm alanı içinde. Fatma Nineye yeni bir ev almaya karar verdik. Fatma Nineyi kısa sürede alacağımız eve yerleştireceğiz. Bizim ondan tek isteğimiz ağlayıp kendisini daha fazla üzmemesi."
’Başkan yanan yüreğime su serpti’
3 ayda bir aldığı 800 lira yaşlılık maaşıyla geçinmeye çalıştıklarını belirten Fatma Pala, Başkan Korkut’a "Allah yardımcın olsun, darda kalmayasın oğul" diyerek şunları söyledi:
"Eşimi 30 yıl önce kaybettim. İki kızım ve bir oğlum vardı. Özel güvenlik görevlisi olan oğlum vefat etti. Eşinden ayrılan bir kızım ve onun kızları benimle birlikte yaşıyor. Yıllardır oturduğumuz gecekondu bir gecede yandı. Canımızı kurtardığımıza sevindik. Sonra mahalle halkı halimize acıyıp bizleri boş olan imam evine yerleştirdi. Evimi kaybettiğim için günlerdir ağlıyordum. Başkan gelip bana ev sözü verince yanan yüreğime su serpti. Artık ağlamayacağım. Ali Korkut oğlumun Allah eksikliğini vermesin, eli darda kalmasın inşallah. Bize yeniden umut verdi, torunlarımın yarınları kurtuldu."