Korkutan uyarı!

Korkutan uyarı!
Prof. Dr. Aydın Büyüksaraç, "Çanakkale Saroz Körfezi ve Muğla açıklarında büyük bir deprem olabilir" dedi.

Ege Denizi, arka arkaya meydana gelen depremlerle sarsıldı. Son bir kaç gün içerisinde yaşanan hareketlilikten sonra, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi (AFAD) verilerinden alınan bilgiye göre, bugün önce sabaha karşı saat 03.45 sıralarında Ege Denizi açıklarında 5.1 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Bu depremden sonra, büyüklüğü 3.6, 2.8 arasında değişen artçı sarsıntılar meydana gelirken, daha sonra ise merkez üssü İzmir Karaburun açıklarında saat 08.20 sıralarında 4.9 büyüklüğünde yine bir deprem meydana geldi. Orta büyüklükteki iki büyük deprem, İzmir ve çevresinde paniğe yol açtı. Deprem anında bazı vatandaşlar kendini hemen sokağa attı. Sarsıntılarda can ve mal kaybının yaşanmadığı öğrenildi.

"YAŞANAN HAREKETLİLİĞİ TAKİP EDİYORDUM"

Yaşanan depremlerden sonra İHA’ya konuşan Bitlis Eren Üniversitesi’nden Prof. Dr. Aydın Büyüksaraç, yaşanan depremlerin sürelerine dikkat çekti. Yaşanan depremlerin ana deprem görüntüsünü verdiğini ifade eden Büyüksaraç, "Bir kaç gündür yaşanan depremleri takip ediyordum. Sakız Adası açıklarında büyüklüğü ortala 2 civarında çok sayıda deprem oldu. Arkasında büyük bir deprem olacağı endişesine kapıldım. Fakat bu kadar kısa sürede ve bu büyüklükte olması sevindirici. Çünkü, yaklaşık 5 büyüklüğündeki deprem ana deprem görüntüsü veriyor. Bundan sonrası içinse artçı sarsıntılar devam edecektir" şeklinde konuştu.

BÜYÜKSARAÇ’TAN SAROS KÖRFEZİ VE MUĞLA İÇİN KORKUTAN UYARI

Prof. Dr. Aydın Büyüksaraç’tan, korkutan uyarı ise Muğla ve Çanakkale Saros Körfezi için geldi. Büyüksaraç, Muğla ve Çanakkale Saros Körfezi açıklarında büyük bir deprem beklediklerini belirtti. Vatandaşların deprem anında paniğe kapılmaması gerektiğinin altını çizen Aydın Büyüksaraç, "Bir çok ana şokta olduğu gibi depremin büyüklüğüne yakın artçı sarsıntı meydana geldi. Bir çok ana şokta olduğu gibi depremin büyüklüğüne yakın artçı sarsıntı meydana geldi. Bundan sonrası için deprem büyüklükleri ve sayısı azalarak olmaya devam edecektir. Ege kıyılarında özelikle depremler İzmir civarında hissedilecektir. Vatandaşların herhangi bir paniğe kapılmaması gerekiyor. Özelikle merdiven asansör gibi deprem sırasında ulaşım araçlarını kullanmamak gerekiyor. Ege Bölgesi’ni etkileyecek en önemli deprem bu değil. Daha Güney’de, Muğla açıklarında daha büyük bir deprem olabilir. 6.5 büyüklüğünde büyük bir deprem yaşanabilir. Kuzey Ege’de Çanakkale Saros Körfezine yakın bir kesimde, 1912 yılının tekrarı olan 7’den büyük bir deprem beklentimiz devam ediyor" dedi.

Ege Denizi’nde artçı sarsıntılar ise sürüyor.