Korkuteli İlçesinde Hacı Adayları Aşılandı

Korkuteli İlçesinde Hacı Adayları Aşılandı

2014 yılında Antalya’nın Korkuteli İlçesi’nden Hac farizasını eda etmek üzere kutsal topraklara gidecek olan Hacı adaylarına Külliye Cami’nde aşı yapıldı.
Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Korkuteli Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmada Diyanet İşleri Başkanlığı ve acanteler aracılığı ile Hacca gidecek Hacı adaylarına aşı yapıldı. Suudi Arabistan’ın sıcak ikliminden dolayı Hacı adaylarının menenjit, çocuk felci ve başka hastalıklara yakalanma riskinin yüksek olduğu, bu amaçla aşılama çalışmasının gerekli olduğu bildirildi.
İlçe Müftüsü Duran Turgut 2014 yılında ilçeden 124 Hacı adayının kutsal topraklara gideceğini belirterek, Hacı adaylarını düzenledikleri seminerlerle bilgilendirdiklerini söyledi. Turgut, "Tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Hacı adaylarımızın aşıları yapıldı. Bu aşılar Hacı adaylarımız için çok önemli. Tüm konularda her şeyin kuralına uygun olarak yapılması noktasında büyük bir titizlikle çalışıyoruz. Toplu bulunulan ortamlarda hastalıklar oluşabiliyor. Bu aşılar Hacı adaylarımızı değişik hastalıklara karşı koruyacak olan karma aşılardır. Hacı adaylarımızın bu sorunlarla karşılaşmaması için mutlaka aşı olmalarında fayda vardır" dedi.