Korkuteli Sulama Barajında Su Seviyesi Dipte

Korkuteli Sulama Barajında Su Seviyesi Dipte

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde sulama barajında su seviyesi dibe dayanırken, barajda 4 milyon 800 bin metreküp su rezervi kaldığı bildirildi.
Korkuteli’de bulunan sulama suyu barajında su seviyesi en alt düzeye indi. Korkuteli Sulama Birliği tarafından işletilen 52 milyon metreküp su kapasiteli barajda 4 milyon 800 bin metreküp su rezervi kaldığı bildirildi. İlçeye bağlı İlçe merkezi ile Kargalık, İmrahor, Datköy, Yazır, Bayat, Esenyurt, Kemerağzı, Kargın, Küçükköy, Büyükköy’da 26 bin hektar alanın sulandığı barajda su seviyesinin düşmesi bölge halkını endişelendirmeye başladı.
Kuraklık ve bölgeye az kar yağması nedeniyle bu yıl barajda 22 milyon metreküp su biriktiğini söyleyen Sulama Birliği Başkanı Dursun Demir, kontrollü şekilde su vererek mevcut kaynağı bitirmemeye çalıştıklarını anlattı. Gelinen noktada barajdaki suyun büyük oranda azaldığını kaydeden Demir, "Son kez barajdan su veriyoruz. İki gün daha su vereceğiz. Bundan sonra da barajın kapaklarını kapatacağız. Çünkü barajın dibi göründü” dedi.