Korkuteli’de Okulları Özel Firmalar Temizleyecek

Korkuteli’de Okulları Özel Firmalar Temizleyecek

Antalya’nın Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Haziran ayına kadar ilçe merkezi ve mahallelerdeki okullarda çalıştırılmak üzere 27 adet yardımcı personel alımı ihalesini gerçekleştirdi.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan çalışma kapsamında okulların temizlik hizmetleri özel firma elemanlarınca yürütülecek. Bu yıl ilk defa gerçekleşecek olan ihale sonrası Korkuteli İlçe merkezi ve mahalle okullarında çalıştırılmak üzere 27 yardımcı personel alımı yapıldı. Öğretmen evinde yapılan kapalı zarf usulü teklifler sonrası özel firmalar ihaleye katılarak göreve talip oldular.
Milli Eğitim Bakanlığının bir ilk olan uygulama kapsamında illerin büyüklüğü ve ihtiyacına göre tasnif edilen bütçe kapsamında Türkiye genelinde okullarda temizlik işinin hizmet alımı yoluyla yaptırılması amacıyla hazırlıklara başlandı. Korkuteli Milli Eğitim Şube Müdürleri Fatih Özbay ve Durmuş Ali Özokutan’ın komisyon başkanlığı yaptığı ihaleye 4 yüklenici firma katıldı.
Öğretmen evinde gerçeklen ihale sonrası 27 hizmetli ihalesi tamamlandı ve yardımcı personeller Sömestri tatili sona ermesiyle 9 Şubat tarihinde başlayacak ve Haziran ayında sona erecek.
Milli eğitim Müdürlüğü yetkilileri, “Uygulama ile ilçede hizmetli açığı bir ölçüde kapanmış olacak. İnanıyorum ki önümüzdeki süreçte hizmetlerin daha kaliteli bir şekilde yürütülmesi amacıyla gerçekleştirilen bu çalışmalar pozitif sonuç verecektir” dediler.