Korkuteli’nde Ev Tekstili Kursu Devam Ediyor

Korkuteli’nde Ev Tekstili Kursu Devam Ediyor

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde Sevim Cevat Soyiç Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan ev tekstil ürünleri hazırlama kursları devam ediyor. Usta Öğretici Merve Caran tarafından verilen kursa 24 kursiyer katılıyor.
Sevim Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi Müdürü Öznur Taşkan, "Kurslarımızda yüzlerce öğrencimiz var. Kursiyerlerimiz kurs süresince el emeği göz nuru ürünler ortaya çıkarıyorlar. Ev tekstil ürünleri hazırlama kursunda kursiyerlere çeyiz ürünleri hazırlamaya ait mesleki hesaplamalar, süslemeler, kullanılan kumaşlar anlatılırken, tekniğine uygun fermuar çalışabilme ve parçaları birleştirebilme bilgi ve becerisi kazandırılıyor. Bu eğitim alan kursiyerler, ev tekstili sektöründe çeyiz yapan işletmeler, mefruşat mağazaları, ev tekstili işletmeleri gibi yerlerde çalışabiliyorlar. Ya da kendileri üretim yaparak gelir elde edebiliyorlar" dedi.
Taşkan kurslara katılan bir çok kursiyerin bir meslek öğrendiği gibi yaptıkları işleri satarak aile bütçelerine de katkı sağladıklarını söyledi.