Korubaşı Mahallesi Sakinlerinden Bozuk Yol Tepkisi

Korubaşı Mahallesi Sakinlerinden Bozuk Yol Tepkisi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Korubaşı Mahallesi sakinleri bozuk yolların yapılmamasına tepki gösterdi.
Korubaşı Mahallesi Alkaya Sokak üzerinde ki yolların bozuk olmasına vatandaşlar tepki gösterdi. Mahalle sakinleri gazetecilere açıklama yaparak Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın yollarını asfaltlamasını talep etti.
40 YILDIR ASFALT GÖRMEDİLER
Alkaya Sokak üzerinde yaklaşık 25 hande 20’ye yakın öğrenci bulunduğunu belirten mahalle sakinleri yolların bozuk olması nedeniyle öğrenci servislerinin gelmediğini söyledi. Mahalle sakinlerinden Hasan Zaman, yaklaşık 40 yıl önce yerleşime açılan ve daha sonra mahalle olan bölgede yol çalışmasının bu güne kadar yapılmadığını söyledi. Belediye Başkanlarının her seçim öncesi mahallelerine gelip yol sözü verdiğini dile getiren Zaman, seçimden sonra ise verilen sözlerin yerine getirilmediğini vurguladı. Yeni seçilen belediye başkanına da defalarca gittiklerini, dilekçeler verdiklerini ifade eden Zaman “Çoluk çocuğumuz okula gidemiyor. Servis yok. Arabalarımızın her yıl lastiklerini değiştiriyoruz. Sanayiye çalışıyoruz. 1974 yılında buraya geldim. Bende 40 yaşındayım. 1974’ten bu yana burası böyle” dedi.
Mahalle sakinlerinden Asiye Babaoğlu ise 10 yıl önce Alkaya sokağa gelin geldiğini belirterek yolların bozuk olmasından şikâyet etti. Asiye Babaoğlu Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’dan yolları asfaltlamasını istedi.
“GEREKİRSE BELEDİYENİN ÖNÜNDE EYLEM YAPARIZ”
Yolun yapılması için her türlü girişimi bu güne yaptıklarını ifade eden mahalle sakinlerinden Mustafa Köseoğlu, gerekirse mahalle halkıyla toplanıp belediyenin önüne gidip eylem yapacaklarını söyledi. Köseoğlu “Yol yapılmazsa gerekirse belediyenin önüne gider eylem yaparız. Nu yolu bir şekilde yaptırmamız lazım. Okula giden çocuklarımız hep sıkıntılı. Öğrenci servisleri yol bozuk olduğu için gelmek istemiyor. Haklılar, bende olsam gelmek istemem” dedi.