Kos'a "Hayat pahasına" yolculuk

Kos'a "Hayat pahasına" yolculuk

Yunanistan üzerinden Avrupa'ya ulaşmaya çalışan kaçaklar, Türk ve Suriye uyruklu organizatörlerin yönlendirmesiyle taksi ve minibüslerle denize açılacakları noktalara getirildi. Kadın, çocuk ve gençlerin çoğunlukta olduğu kaçaklar, Ortakent-Yahşi ile Turgutreis Mahallesi arasındaki kıyı şeridinde önceden belirlenen noktalarda gruplar halinde şişme botlara bindirildi.

Düşük kapasiteli ve emniyetsiz şişme botlara koşar adım doluşan kaçaklar, hayatlarını hiçe sayarak Yunanistan sularına doğru kürek çekmeye başladı. Kıyıdan uzaklaşana kadar kürek çekmeye devam eden kaçaklar, bir süre sonra şişme bota takılan motoru çalıştırarak karanlık sularda Kos Adası'na doğru yola çıktı.

Kıyıya 200 metre kala yakalandılar

Kos Adası'na iki saatlik yolculuğun ardından ulaşan kaçakların bulunduğu bot, sahile 200 metre kala Yunanistan sahil güvenlik ekipleri tarafından fark edildi. Bota doğru hızla yaklaşan ekipler, kaçakları teknelerine aldı. Yunan sahil güvenlik ekipleri, Türk karasularına doğru hareket ederek, bot ve içindekileri bölgeden uzaklaştırdı. Sahilde yer alan ucuz can yelekleri ve botlar, bazı kaçakların tehlikeli gece yolculuğunun ardından adaya çıkmaya başarabildiğini gösterdi.  Türk ve Yunan sahil güvenlik ekiplerine aldırış etmeden denize açılan kaçakların yolculuğu, yabancı haber ajanslarının da ilgisini çekti. Bodrum'a gelen haber ajanslarının temsilcileri, kaçakların umuda yolculuklarını saniye saniye kaydetti.