Köşk seçiminde ilkler yaşanacak!

Köşk seçiminde ilkler yaşanacak!

 Halkın ilk kez sandığa giderek 12. cumhurbaşkanını belirleyeceği seçimler birçok açıdan ilkleri barındırıyor. Bu seçimlerde yaşanacak ilklerden biri de CHP ve MHP'nin ortak aday olarak üzerinde anlaştıkları Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçim kampanyası olacak.

MHP VE CHP GÜÇLERİNİ PAYLAŞACAK

Şehir şehir dolaşarak meydanlarda halkla buluşacak olan İhsanoğlu'nun organizasyonunu hangi teşkilat yapacak?

Al Jazeera'nin MHP kaynaklarından edindiği bilgiye göre seçim kampanyasındaki miting organizasyonları CHP'nin güçlü olduğu yerlerde CHP, MHP'nin güçlü olduğu yerlerde ise MHP teşkilatının öncülüğünde yapılacak. Partilerin ilgili birimleri konu ile ilgili henüz programlarını netleştirmedi, çalışmalar devam ediyor. Buna göre örneğin İzmir mitingi CHP örgütü önderliğinde yapılacakken, Adana mitinginin organizasyonunu MHP teşkilatı üstlenecek.

MİTİNGLERDE PARTİ BAYRAĞI YOK

Partilerin güçlü oldukları illerde öncülüğünü ele alacakları mitinglerde teşkilatlar daha çok lojistik destek ve organizasyona yardımcı olacak. Mitinglerde parti bayraklarına yer verilmeyecek. Bunun yerine Ekmeleddin İhsanoğlu adına basılmış broşür, flama ve Türk bayrakları kullanılacak.

BAĞIŞ HESABI AÇILACAK

Daha önce YSK'nın da belirttiği üzere seçim kampanyasını yürütmek üzere bir bağış hesabı açılacak. YSK'nın belirlediği limitler dahilinde bu bağış hesabına sadece gerçek kişiler en fazla 9 bin TL yardımda bulunabilecek. Yabancı devletlerden, uluslararası kuruluşlardan, tüzel kişilerden ve Türk uyruğunda olmayanlardan yardım alınamayacak. Adaylar sadece nakdi yardım alabilecek, ayni yardım kabul edemeyecek.