Koski’den 4 Mahalleye Daha İçme Suyu Hizmeti

Koski’den 4 Mahalleye Daha İçme Suyu Hizmeti

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, yürütülen çalışmalar ile susuzluk, su azlığı ve içilemez su problemi yaşayan mahallelerde çözüm üretmeye devam ediyor.
Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü yıllardır susuzluk, su yetmezliği ve sağlıksız su problemi yaşayan mahalle ve ilçe merkezlerinin, sağlıklı, güvenilir, standartlara uygun ve kesintisiz içme ve kullanma su ihtiyacını gideriyor. Karatay İlçesi Kervan, Selçuklu İlçesi Bağrıkurt, Seydişehir İlçesi Kavak ve Çumra İlçesi Afşar mahallelerinde açılan sondaj kuyusu ile içme ve kullanma su ihtiyaçları karşılandı.
Su azlığı problemi yaşayan Karatay İlçesi Kervan Mahallesi’nde 196 metre derinliğinde sondaj kuyusu açıldı. Kuyudan 9 litre/saniye su elde edildi. Gömme su deposuna terfi için şebeke bağlantısı gerçekleştirildi. Mahallenin sağlıklı, kesintisiz ve uzun süreli su ihtiyacı giderildi.
Selçuklu İlçesi Bağrıkurt Mahallesi’nin içme suyu kaynaktan karşılanmaktaydı. Kuraklıktan dolayı kaynakta su azalması yaşandığından mahalle içme ve kullanma suyu yetersizliği çekiyordu. KOSKİ, 208 metre derinliğinde sondaj kuyusu açtı.Bağrıkurt Mahallesi’nin içme ve kullanma su ihtiyacı kuyudan elde edilen 8 litresaniye su ile giderildi.
Seydişehir İlçesi Kavak Mahallesi’nin içme ve kullanma suyu insan sağlığını tehdit eder özellikte olmasından dolayı, Bayavşar Mahallesi’nde içme ve kullanma su temini için 104 metre sondaj kuyusu açıldı. Kuyudan 10 litresaniye su elde edildi. Suyun Kavak Mahalle şebekesine aktarılması için depo kuyu arası kuyu bağlantı şebekesi yapılacak.
Çumra İlçesi Afşar Mahallesi içme ve kullanma su ihtiyacını kaynaktan karşılamaktaydı. Yaşanan kuraklık sebebi ile kaynak suyun debisi düşmüş, mahallede içme ve kullanma su ihtiyacı sıkıntısı baş göstermişti. KOSKİ, 56 metre derinliğinde açmış olduğu sondaj kuyusu ile mahallenin içme ve kullanma su ihtiyacını giderdi.