"Kovsalar da gitmeyeceğim"

"Kovsalar da gitmeyeceğim"

Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında siyah-beyazlı takımın Teknik Direktörü Şenol Güneş, açıklamalarda bulundu. Güneş, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, transfer yapılmaması ile ilgili yönetimi eleştirdiği yönündeki haberlere tepki gösterdi.

Ülkemizin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini ifade ederek sözlerine başlayan deneyimli çalıştırıcı, "Yine şehitlerimiz var. Bu acıların son bulmasını diliyoruz, ne iş yaptığınız önemli değil. Hangi işi yaparsanız yapın ülkede yaşanan olaylar yüzünden güne mutsuz başlıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

“BAZI KONULARDA KIZGINIM"

Bu sezon ligde en fazla kombine alan Beşiktaş taraftarına teşekkür eden Şenol Güneş, “Bu sene de yine şampiyonluğu kovalayan ve Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkmaya çalışacak bir Beşiktaş olacak. Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarıyız. Özgürlükten yanayız. Başkan ve yönetim kurulu, iyi işler yapmasaydı geçen sene başarılı olamazdık. Bazı konularda kızgınım. Bu benim hatam da olabilir. Başkanı ve yönetimi suçlayan biri olmadım, olmam da. ‘Güneş, Orman’ı yaktı’ gibi başlıklar bize yakışmıyor. Güneş de Orman da bize lazım. Fikrimi düşüncemi geri almak gibi bir durum yok. Söylediklerimi tekrar izledim. Başka yere kaydırıldığını gördüm” diye konuştu.

“‘GALATASARAY VE TRABZONSPOR NEDEN TRANSFER YAPTI?"

Bazı konularda kızgın olduğunu da dile getiren Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Gökhan ve Adriano neden alındı?’ demedim. Hakemi de suçlamadım ama bu algı oluşturuldu. Fikret Orman Türkiye’nin en iyi başkanıdır. Benim söylediklerimin başka yerlere kaydırıldığını gördüm. Sözlerimde o kadar güzel sözler var ki onlar kullanılmadı. Halbuki çok güzel konulara değindim. ‘Galatasaray ve Trabzonspor neden transfer yaptı?’ diye suçlamadım. Öyle bir hakkım da yok. 4 oyuncunun gitmesiyle ilgili genel ifade kullandım. Başarılı olan takımda sadece oyuncular değil personel de önemli. Görüntü olarak kadroda eksiklik var. 16 oyuncu var. Yönetimi suçlamıyorum ama bu eksik sayısal olarak, bunu söyledim. ‘Bu kadar başarı sağlayan oyuncu neden gitsin?’ diye düşünüyorum. Başarıyı getiren oyuncunun gitmesini neden isteyeyim. Başkan, Mario Gomez ve Jose Sosa’nın gitmesinden memnun mu? Hayır değil. Ekonomik açıdan doğru olabilir. Yönetimi suçlamıyorum” açıklamalarında bulundu.

"BİR YIL DAHA BURADAYIM"

Başkan Fikret Orman’ın transfer için Londra’da olduğu söyleyen deneyimli çalıştırıcı, “Geçen sene de transferler geç gelmedi mi? Bunu mazeret olarak kullanmayız. Sözlerimin başka yerlere çekilip başkana karşı kullanılmasına izin vermem. Başkan istifa edecekmiş, hoca istifa edecekmiş. Başka bir şey istiyor musunuz? Bir yıl daha buradayım, kovsalar da gitmeyeceğim” şeklinde konuştu.

“Rakiplerimize saygı duyacağız”

“Rakiplerimiz olmazsa biz bir hiçiz” diyen Şenol Güneş, “Onlar olduğu için biz varız. Rakiplerimize saygı duyacağız. Eleştiriyi yıkmak için değil yapmak için kullanalım. Takımımın başarısı için çalışıyorum” dedi.

SOSA HAKKINDA

Planlarının içerisinde Sosa’nın gitmesiyle alakalı bir durumun olmadığını ifade eden siyah-beyazlı teknik adam, “Milan, Şampiyonlar Ligi’nde oynamıyor. Oyuncumun başarısını taçlandırmasını isterdim. Ben oyuncunun yerinde olsam, Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek bir takımda oynamak isterim. Sosa ilk idmana geldiğinde iyiydi. Sonra bir ara kötü oldu. İyi olsa belki kupa maçında kadroya koyacaktım. Milosevic, son idmanına çıkıp gitti. Milosevic’e teşekkür ederim. Atiba, Sosa, Oğuzhan değişmez üçlümüzdü. Şimdi başarı için yenisini deneyeceğiz, yeni bir arayış, bakacağız. Fiyatı uygun birini bulursak alırız, olmazsa devre arasında alırız, transfer böyle bir şey. Jose Sosa gitmek istiyordu, giderken de mutluydu. Bizim için kayıp oldu” diye konuştu. Sosa başarılı olmasaydı Milan’a gider miydi? Başarılı olması bana sorun oldu şimdi. Burak Yılmaz da öyleydi, Trabzon’dan gitti. Nasıl sistem bu” diye konuştu.

“BAŞKANIN ÜZÜLDÜĞÜNÜ BİLİYORUM"

Kendisinin Beşiktaş Kulübü’nün çalışanı olduğunu ve fikirlerini söyleyeceğini dile getiren Güneş, “Başkan şartlar uygunsa yapar değilse yapmaz. Bu kadar basit bir denklem. Fikret Orman ile aramızda bir sorun olmadı. Fikir ayrılığımız olsa da biz birbirimizin başarılı olmasını isteriz. Başkana aktarılanla, izlediğinin farklı olduğunu biliyorum. Başkanın üzüldüğünü biliyorum” ifadelerini kullandı.

“ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE EZİLMEK İSTEMİYORUM"

Kadro yaparken, yeni gelen oyunculara göre yeniden kadro yapacağının altını çizen Şenol Güneş, “Biz bir bütünüz. Böyle bir şeye vesile olduğum için üzgün ve kızgınım. Başkana ve Beşiktaş’a hizmet için buradayım. Mario Gomez ve Jose Sosa bize katkı yaptı. Kendilerine teşekkür ediyorum. Gitmelerini istemezdim. Stoper sorununu halletmiş değiliz. İstediğimiz kalitede oyuncuyu alamadık. Kalecilerden memnunum. Boyko geçen seneden daha iyi. Fabri ve Tolga iyi. Tolga’nın avantajı Türk ve takım kaptanı olması. Biz her halimizle Süper Lig’e hazırız. Eldeki kadroyla ligde yarışırız. Ben Şampiyonlar Ligi’nde ezilmek istemiyorum. Soru işaretleri var, Şampiyonlar Ligi oynamak başka bir şey. En üst düzey takımları zorlamak hatta geçmek istiyorum” açıklamalarında bulundu.