Köy Çocuklarinin Servis Çilesine Belediyeden Çözüm

Köy Çocuklarinin Servis Çilesine Belediyeden Çözüm

İHA tarafından yapılan ‘Köy Çocuklarının Servis Çilesi’ haberini dikkate alan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, köy çocuklarının yaşadığı ulaşım problemini çözeceklerini belirtti.
İHA tarafından yapılan haberde; Gaziantep’e yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Akçaburç, Hamurkesen ve İncesu köyünde ikamet eden lise çağındaki birçok öğrenci şehir merkezinde bulunan okullarına gidebilmek için yetkililerden yardım istemişti. Haberi dikkate alan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Settar Çanlıoğlu, ulaşım problemi yaşayan bu köylere ek seferler düzenleyeceklerini ve yeni alacakları otobüslerle sorunu çözeceklerini kaydetti. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Çanlıoğlu, “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak Hamurkesen, Akçaburç ve İncesu köyleri hemen hemen aynı güzergah üzerinde bulunuyor. Yalnız bu köyler şehir merkezine çok yakın olan köyler değil. 40 kilometreye kadar uzanan köyler bunlar. Buradaki lise çağındaki öğrencilerin şehir merkezine ulaşımlarını sağlamak ve kolaylaştırmak için belediyemiz yeni bir çalışma yapmaya başladı. Yakında 10 adet solo otobüs alacağız. Bu otobüsleri okul saatlerine, okulların giriş çıkış saatlerine yetişecek şekilde düzenleme yapacağız” dedi.
Sorunun çözülmesi adına sıkıntı yaşayan şehir dışındaki diğer mahallelere de ek seferler düzenleyeceklerini aktaran Çanlıoğlu, “Ek seferler düzenleyeceğiz. Bu olaylar okulların açılmasından sonra başladı. Gaziantep’teki tüm noktalara yetişmemiz gerekiyor. Dış mahallerle ilgili de ek seferler düzenleyerek vatandaşın sorununu çözmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.