"köy Enstitülerinden Doğan Edebiyat" Foça’da Tartışılacak

"köy Enstitülerinden Doğan Edebiyat" Foça’da Tartışılacak

"Ferit Oğuz Bayır’a 115 Yıl Armağanı Köy Enstitülerinden Doğan Edebiyat” çalıştayı, 29-30 Kasım tarihlerinde Foça’da yapılacak.
"Ferit Oğuz Bayır’a 115 Yıl Armağanı Köy Enstitülerinden Doğan Edebiyat" çalıştayı, 29-30 Kasım tarihlerinde arasında Foça’da düzenlenen bilimsel çalıştay da ele alınacak. Hasan Ali Yücel ve İsmail Hakkı Tonguç’la birlikte, üç kurucusundan biri olan Ferit Oğuz Bayır’a 115. Doğum yıl dönümünde armağan olarak bir çalıştay düzenlenecek. 1940-1954 arasında 15 yıl eğitim veren ve öğrencileri arasından 1950’lerden sonraki Türk Edebiyatına damgasını vuran yazarların çıktığı köy enstitülerinin Türkiye Kültürüne edebi katkıları gündeme getirilecek.
29-30 Kasım tarihlerinde Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde düzenlenecek çalıştayın açılış konuşmalarını, Ferit Oğuz Bayır’ın ailesi ve dostları, Prof.Dr. Emek Özen, Prof.Dr. Özlem Yılmaz, Sinema Yönetmeni Yurdakul Kabasakal, CHP Milletvekili Gazeteci Yazar Mustafa Balbay ve Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ yapacak. Köy Enstitülerini Araştırma ve Eğitimi Geliştirme Derneği, Köy Enstitüleri ve Çağdaş Eğitim Vakfı ve Foça Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği çalıştayda, Ferit Oğuz Bayır’ı anlatan kısa bir belgeselin de gösterimi de yapılacak. Şair-tiyatrocu Ali Ziya Öğütcen ve arkadaşları da, Köy Enstitülü yazarların şiir ve yazılarından oluşturulmuş bir Okuma Tiyatrosu gösterisi sunacaklar.