Köyde tek başlarına kaldılar ama yine de köyü terk etmediler

Köyde tek başlarına kaldılar ama yine de köyü terk etmediler

Avlacık köyü Ulualan Mahallesi'nde ikamet eden Sadık (85) ve Huriye  (80) Tokat çiftinin 8 çocuğundan Selahattin Tokat, 1993 yılında Van'da vatani  görevini yaparken teröristlerle girdiği çatışma sonucu şehit düştü.
Baba Tokat, şehir merkezindeki şehitliğin uzak olması nedeniyle  oğlunun naaşını köydeki evlerinin hemen bitişiğinde yaptırılan mezara  defnettirdi.
Süreç içinde ailenin diğer çocukları ve köy halkı, şehre göç etti.  Köyde kalan tek hanenin sahibi Sadık Tokat ise eşi ile köyde yaşamayı sürdürdü.
Kastamonu il merkezindeki iki oğlunun yanına da gitmeyen çift, 23  yıldır her gün şehidin kabrini ziyaret ediyor. Oğullarının kabri başında dua eden  çift, mezarın bakımını da yapıyor.
Çetin doğa şartları ve yaşlılıktan kaynaklanan tüm sorunlarla baş  etmeye çalışan Tokat çiftinin tek isteği, şehit oğullarının kabrini aydınlatacak  elektrik direğine enerji verilmesi.

"Asla terk etmeyeceğim"
Sadık Tokat, köylerinin çok güzel olduğunu fakat gençlerin iş bulma ve  okuma şansı bulamamaları nedeniyle zamanla teker teker buradan göç ettiğini  anlattı.
Yaşlılardan bazılarının yaşamını yitirdiğini, bazılarının da  şehirlerdeki çocuklarının yanlarına gittiğini dile getiren Tokat, "Ben ise bir  yere ayrılmadım buradan çünkü burası ata mekanı, şehidimin mekanı. Şehidimi hiç  bırakmadım, bırakasım da yok." dedi.
Şehit oğlunun naaşını evinin bahçesine defnettirdiğini, her gün burada  dua ettiklerini belirten Tokat, hayatta oldukça şehidini terk etmeyeceğini  söyledi.
Tokat, şehidin mezarının geceleri karanlıkta olmasından dolayı sıkıntı  çektiklerini aktararak, "Elektrik direği yıllar önce özelleştirilmeden önce  yaptırılmıştı. Elektrik dağıtım şirketi özelleşince direk projede yer almadığı  için elektriği kesildi. Yetkililerden direğe tekrar elektrik verilmesini  istiyorum. Yetkililerden yardım bekliyorum." diye konuştu.