KÖYDES DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

KÖYDES DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Köylerin Alt Yapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) kapsamında, 2015 yılında Adıyaman’a tahsis edilen ödeneğin il ve ilçeler bazında kullandırılması ve değerlendirilmesi amacıyla Vali Mahmut Demirtaş Başkanlığında toplantı yapıldı.
Vali Mahmut Demirtaş, 2015 yılı yatırım programı kapsamında köylerin alt yapı hizmetlerinde kullanmak üzere KÖYDES programı çerçevesinde Adıyaman’a yaklaşık 9,5 milyon TL’lik bir ödenek tahsis edildiğini kaydetti.
Vali Mahmut Demirtaş, “Bu ödenekle 46 adet yol projesi, 23 adet içme suyu projesi, 2 adet kanalizasyon (atık su) projesi, 2 adet küçük ölçekli sulama projesi olmak üzere toplam 73 adet proje iş programa alınmıştır. Gelen bu ödeneği merkez ve ilçelerimize bağlı köylerimizin asfaltı, içme suyu ve alt yapı hizmetlerinde etkin ve verimli bir şekilde kullanacağız. İlimizde KÖYDES projelerini uyguladığımız tüm köylerimizde artık yol, su ve kanalizasyon gibi altyapı sorunları büyük ölçüde çözüme kavuşturuldu. Yapılan projelerle birlikte köylerimiz artık daha yaşanabilir bir hale geldi” dedi.
Toplantıya, Vali Yardımcısı Levent Öztin, İl Özel İdare Genel Sekreteri Kenan Doğan, İl Genel Meclis Başkanı Salih Şahan, Kaymakamlar, bazı kurum amirleri ile İl Özel İdare Şube Müdürleri katıldı.