Köylerdeki Yangınlara İlk Müdahaleyi Muhtarlar Ve İmamlar Yapacak

Köylerdeki Yangınlara İlk Müdahaleyi Muhtarlar Ve İmamlar Yapacak

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde köylerde çıkacak olası yangınlara anında müdahale edilmesi için köy muhtarları ve imamlardan oluşan yangın timinin oluşturulacağı belirtildi
Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın, ilçeye bağlı 52 köydeki olası yangınların ekipler gelesiye kadar yayılmasını önlemek ve ilk müdahalenin sağlıklı yapılmasını sağlamak amacıyla yangın timi oluşturulmasına yönelik çalışma başlattıklarını söyledi.
Bu anlamda köy muhtarları, imamlar ve köylülere yönelik yangına müdahale eğitimi vereceklerini belirten Taşkın, “Alaplı Kaymakamı ve Belediye Başkanımızın desteğiyle her yerde eğitim projesiyle çıktığımız bu yolda yangınlara karşı eğitim çalışmalarımız devam ediyor. Alaplı’ya bağlı tüm köy muhtarlarına, cami hocalarına sertifikalı yangın müdahale eğitimi vermek ve köylerde yangın müdahale ekipleri kurmak için bir çalışma başlattık. Projenin amacı Alaplı ilçemizdeki köylerin itfaiye teşkilatımıza uzak olması, köy evlerimizin büyük bir bölümünün ahşap olması, köylerde soba kullanımının doğru yapılmaması, bacaların temizlenmemesi, yanıcı ve yakıcı maddelerin evlerin alt bölümlerinde depolanması, köylerde meydana gelen yangınlarda can ve mal kaybına neden olmaktadır. Bu durumu en alt seviyeye düşürebilmek için köy muhtarlarımıza köylerdeki cami hocalarımıza yangın müdahale eğitimleri verdikten sonra köylerimizde gönüllü bireylerden oluşacak yangın müdahale ekipleri oluşturmak ve bu ekiplere eğitim desteği yanında köy halkının desteğiyle malzeme desteği sağlamak. Ayrıca her köy evinde en az bir yangın tüpü bulundurmaya vatandaşları ikna etmek. İtfaiye teşkilatı olay yerine ulaşana kadar bu bölgelerde oluşturulan müdahale ekiplerinin yangının büyüme hızını yavaşlatması hedeflenmektedir” dedi.