Köylülerin yol çilesi

Köylülerin yol çilesi
Giresun’un Eynesil ilçesine bağlı Aralık Köyü'nde yolu olmayan mahalle halkı hastalarını da cenazelerini de kilometrelerce taşımak zorunda kalıyor.

Günümüzde yolu olmayan tek köy olduklarını belirten Muhtar Kemal Topal, yol sorunlarının çözülmesini beklediklerini söyledi. Muhtar Kemal Topal “Yol konusunda çok mağduruz. Köyümüzde benden önceki muhtarlarında benimde çözemediğim yol çilemiz devam ediyor. Köyümüzde daha bugün yaşanan bir cenaze bile kilometrelerce sırtta taşınmak zorunda kalındı.Bununla birlikte cenazenin yakını olan felçli kadında sırtta taşındı. Bu köyde hastalarda aynı şekilde sırtta taşınarak hastaneye götürülüyorlar. Hem hastamız, hem de cenazemizin yol çilesi bitmiyor” dedi.

Yol sorununun çözülmesi için yol geçecek güzergahtaki dereye büz atılmasının yeterli olacağı belirten Vatandaşlar ise “Yol için bizim isteğimiz köyümüze alacağımız yol üzerinde bir dere yatağı var buraya bü atılıp yapılmış olsa bu güzergahtan biz kendi arazilerimiz üzerinden yolumuzu alırız.Bunu yapmakta bu kadar zor olmasa gerek. Nerelere yollar yapılırken bizim istediğimiz bir dere yatağı üzerinden yol güzergahı sağlanmasıdır” ifadelerini kullandılar.