Kozan’da Hacı Adayları Törenle Uğurlandı

Kozan’da Hacı Adayları Törenle Uğurlandı

Adana’nın Kozan ilçesinde müftülük, Adana’dan yola çıkan Hacı kafilesi içinde yer alan Kozanlı 67 Hacı adayı için uğurlama töreni düzenledi.
Müftülük toplantı salonunda düzenlenen törende konuşan Kozan Müftüsü Bilal Başoğlu, ilçeden bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığı ile 44’ü kadın 67 Hacı adayının kutsal topraklara gideceğini belirterek, “Güle güle gidin dua ederek gidin ve gelin. Onun için giderken şunu iyi bilin ki önce sabır diyorum sabırlı olun. Peygamberimiz hep şunu söylemiştir. Gidip gelene kadar şu sözü hiç unutmayın seven sevdiğinin divanesi olur. Sabırlı olacağız. Hacca gidip gelene kadar sabrımızı deneyeceğiz. Kendimizi orada ibadete adayacağız. Oralar kutsal yerler mübarek yerler” dedi.
Konuşmaların ardından 67 Hacı adayı, okunan ezan ve dualar eşliğinde kutsal topraklara uğurlandı. Hacı adaylarının bugün Adana’dan gidecek kafile ile yola çıkacağı öğrenildi.
İlçe Müftülüğü toplantı salonunda düzenlenen uğurlama sırasında bazı Hacı adayları ve yakınlarının gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.